Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Riittääkö luovalle työlle tilaa? – Kaupunki selvittää sitä nyt

Tampereen kaupunki on aloittanut selvityksen, jonka tavoitteena on koota kokonaisnäkemys luovien alojen toimijoiden tilatarpeista ja ideoista. Kulttuurialan toimijoilta kerätään nyt näkemyksiä verkkokyselyllä, joka on auki 3. – 22. marraskuuta.

Kyselyllä kartoitetaan erityisesti kulttuuritoimijoiden tarpeita, mutta myös muut voivat esittää ideoitaan aiheeseen liittyen. Kysely on laadittu yhteistyössä eri taiteenalojen edustajien kanssa.

Kulttuuritilojen selvitysprosessi käynnistyi lokakuussa Tampere-talossa avoimella yleisötilaisuudella, johon osallistui etänä ja paikan päällä noin sata kulttuurialan toimijaa. Kaupunki kutsui tilaisuuden jälkeen kokoon eri taiteenaloja edustavan työryhmän, jonka tehtävänä on ohjata kulttuuritilaselvityksen laadintaa.

Kartoituksen tulosten on tavoitteena olla valmiina vuoden loppuun mennessä ja niitä esitellään vuoden 2021 alkupuolella.

Kartoitus on osa Tampereen kulttuuristrategian toimeenpanoa ja hakua Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 2026. Tampereen kaupunki käsittelee mahdollisia kulttuuritilojen kehittämisen jatkotoimenpiteitä alkuvuodesta 2021.