Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Areena vetää tapahtumia – Ensimäisille kuukausille tulossa megakonserttien putki

Tapahtumat: Pandemia ei ole syönyt Uros Live -areenan tapahtumamyyntiä. Heti ensimmäisille kuukausille on tulossa hurja suma megakonsertteja.

Tampereen uuden Uros Live -areenan tapahtumamyynti on startannut todella vauhdikkaasti.

Tapahtuma-alaa ravistelleesta koronaepidemiasta huolimatta areenalla on ensimmäiselle toimintavuodelle sopimus jo noin 40 tapahtumasta. Pitkällä neuvotteluissa mennään saman suuruisen tapahtumajoukon kanssa. Lukuun eivät sisälly jääkiekon liigaottelut.

– Lähtökohta on se, että suuria megakonsertteja olisi 1–2 kuussa, laskee areenan toimitusjohtaja Marko Hurme.

Kun Deloitte selvitti vuonna 2015 areenan toimintaedellytyksiä, arvioitiin suurten yli 12 000 ihmistä vetävien konserttien määrä kahdeksaksi vuodessa. Pienempiä noin 6 000–8 000 vetäviä konsertteja ja show-tapahtumia arvioitiin olevan 15 vuodessa.

– Luvut ovat toteutumassa ja ylittymässä. Meillä tulee nuo selvityksessä mainitut kahdeksan täyteen jo ensimmäisen kahden kuukauden aikana, paljastaa Hurme.

– Useampikin tapahtumanjärjestäjä ja konserttituottaja on kiinnostunut nimenomaan ensimmäisistä hetkistä, lisää myyntijohtaja Elina Tikkakoski.

Nyt tarvitaan ylihuomisen tekniikkaa. Sitä on meille tulossa.

Areenan tavoitteena on 1,3 miljoonaa käyntiä vuodessa. Tapahtumakävijöitä odotetaan 800 000–850 000 vuodessa.

Tikkakoski korostaa, että koronakuukausien lisäämä epäluulo ihmisjoukkoja kohtaan ei ole syönyt areenatuotteen kokonaisvetovoimaa.

Ajattelua on ollut kuitenkin pakko sopeuttaa uudenlaiseen tilanteeseen.

– Jos jotain konserttia ei voida vetää täydelle katsomolle, niin tehdään kaksi konserttia turvavälien kanssa. Korona ei ole poistanut sosiaalista tarvetta lähteä tapahtumiin. Jatkossa keksitään myös uusia tapoja luoda tapahtumaa, uskoo Tikkakoski.

Hurmeen mukaan tapahtumatuotannossa ollaan ottamassa pandemia-aikana suurta digiloikkaa kohti erilaisia hybriditapahtumia.

Tätä taustaa vasten areenan pääyhteistyökumppani Uroksen osaaminen nousee kokonaan uudenlaiseen arvoon. Teknologiayritys on erikoistunut muun muassa innovatiivisiin mobiiliratkaisuihin.

– Uros ei ole huono kumppani tässä tilanteessa. Saadaan parasta teknologiaosaamista, ei vain heiltä, vaan myös heidän yhteistyökumppaneiltaan. Nyt tarvitaan ylihuomisen tekniikkaa. Sitä on meille tulossa, lupaa Hurme.

Uros Live -areena aukeaa joulukuussa 2021.