Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Nyrkkeilyn moninkertainen suomenmestari vaihtoi varastohommista keittiöön: "Ruoka ja ravintola ovat enemmän minun juttu"

Nyrkkeilyn nelinkertainen suomenmestari, pirkkalalainen Wael Al Khagani avasi vajaa kuukausi sitten Tampereelle shawarma-ravintolan. Al Khagani on työskennellyt noin kahdeksan vuotta varastotöissä. Ruoka tuntui kuitenkin enemmän omalta jutulta.

– Tykkään ruoasta ja ajattelin, että vaihdan alaa. Ruoka ja ravintola on enemmän minun juttu, Al Khagani kertoo.

Hän kertoo työskennelleensä ravintolassa nuorena, mutta viime vuodet ruoanlaitto on rajoittunut kotioloihin.

Syitä ravintolan perustamiselle on useita. Al Khagani paljastaa, että shawarma on hänen lempiruokaansa.

– Tampereella ei ollut ennestään ollenkaan shawarma-ravintoloita, hän sanoo.

– Halusin myös olla itse oma työnantajani.

On vähän iso riski avata korona-aikana buffet, jos sitä ei saakaan pitää.

Shawarma on Lähi-idästä kotoisin oleva ruokalaji. Siinä liha leikataan ohuiksi viipaleiksi, marinoidaan, ladotaan vartaaseen ja grillataan. Vartaassa pyörivä shawarma muistuttaa ulkonäöltään suomalaisille tuttua kebabia, mutta Al Khaganin mukaan ne ovat kaksi eri asiaa. Suomessa myytävä kebab tehdään yleensä naudan jauhelihasta.

– Shawarmassa käytetään puhdasta lihaa ja kanaa. Sitä ei ole jauhettu eikä siinä ole lisäaineita, Al Khagani kertoo.

Al Khagani kertoo, että nyrkkeilytaustansa takia hän on kiinnostunut puhtaasta ja terveellisestä ruoasta. Siksi hänen ravintolassaan leivätkin leivotaan itse.

Koronatilanne on aiheuttanut haasteita myös shawarmaravintolan alkutaipaleelle. Al Khaganin mukaan asiakkailta saatu palaute on ollut hyvää ja ihmiset ovat löytäneet uuden ravintolan. Epävarmuus hallituksen asettamista rajoituksista on kuitenkin hillinnyt aloitusta.

– Mietin, avaammeko shawarma-buffetin, Al Khagani kertoo.

Buffetia ei kuitenkaan ole uskallettu vielä avata, sillä muistissa ovat kevään ravintolarajoitukset.

– Katsotaan tämä kuukausi, miten tämä menee ja tuleeko joku uusi päätös ravintoloista. On vähän iso riski avata korona-aikana buffet, jos sitä ei saakaan pitää.

Tällä hetkellä Al Khagani työllistää itsensä lisäksi kolme työntekijää. Jos buffet avataan, palkataan vielä ainakin yksi lisää.

Ravintolasta löytyy myös pitsauuni, vaikka pitsoja ei listalta vielä löydykään. Al Khagani sanookin, että tulevaisuudessa yksi vaihtoehto on tehdä myös shawarma-pitsoja.

Nyrkkeilyhanskat Al Khagani on ripustanut jo naulaan. Tampereen Voimailuseuraa edustanut Al Khagani sanoo, että syitä olivat muun muassa ikä ja perhe. Al Khaganilla on kaksi lasta.

– Neljä SM-mitalia riittää minulle, Al Khagani sanoo.

– Nyt keskityn enemmän ravintolan pitämiseen.