Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Pirkanmaalaisnainen meni pois tolaltaan, kun kuuli puolisonsa salasuhteesta – viilsi miestään veitsellä, julkaisi sosiaalisessa mediassa tämän uuden kumppanin yksityiskeskusteluja

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut maakunnassa asuvan, 1980-luvulla syntyneen naisen kolmesta rikoksesta kahden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen sekä yhteensä noin 3 000 euron korvauksiin tapahtumasarjasta, joka sai alkunsa naisen kuultua silloisen aviomiehensä uudesta ihmissuhteesta keväällä 2018.

Nainen meni tiedosta tolaltaan. Hän julkaisi sosiaalisessa mediassa kuvakaappauksia keskusteluista, joita hänen silloinen miehensä ja tämän uusi kumppani olivat käyneet keskenään. Kuvien kommenteissa nainen oli käyttänyt solvaavaa kieltä miehensä uutta kumppania kohtaan. Teksti oli sävyltään sen verran karkeaa, että miehen uusi kumppani oli ahdistunut tästä ja joutunut jäämään sairauslomalle. Tästä menettelystä tuli tuomio kunnianloukkauksesta.

Uhri kertoi esitutkinnassa, että hänellä oli todettu akuutti stressireaktio ja hän oli saanut sairauslomaa. Lisäksi hän oli saanut ahdistuskohtauksiin lääkitystä, jota hän oli syönyt yhteensä 2–3 viikon ajan. Tapahtumat olivat aiheuttaneet ahdistusta jälkikäteenkin. Nettikirjoittelu oli vaikuttanut myös naisen muuhun perheeseen.

Nainen kertoi esitutkinnassa olleensa tekohetkellä päihtynyt. Hän oli jo kertaalleen poistanut julkaisemansa materiaalin, mutta julkaissut sen sitten uudestaan. Lopulta ketju oli saatu katkeamaan siten, että naisen oma kaveri oli poistanut hänet mainitusta sosiaalisen median yhteisöstä.

Rikossarjan vakavin teko ajoittuu joulukuulle 2018. Tuolloin mies oli tullut hakemaan omia tavaroitaan puolisonsa asunnolta. Pariskunta oli tuolloin vielä teknisesti ottaen avioliitossa. Molemmat olivat tapahtumahetkellä humalassa. Mies kertoi ensin esitutkinnassa ex-puolisonsa saaneen mustasukkaisuuskohtauksen. Ex-puoliso oli kävellyt yhtäkkiä miehen selän taakse ja viiltänyt tätä niskaan. Sittemmin mies muutti kertomustaan esitutkinnassa.