Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tappouhkaus, useita liikennerikkomuksia, kännykän anastaminen – syyttäjä vaatii nuorelle miehelle ehdotonta vankeusrangaistusta useista rikoksista

Apulaissyyttäjä Maarit Mikkilä vaatii tapahtuma-ajankohtana Pirkanmaalla asuneelle nuorelle miehelle ehdotonta vankeusrangaistusta useammasta liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Kokonaisuuteen mahtuu myös kavallus sekä oikeudenkäynnissä kuultavan uhkaaminen. Mies on alkuvuodesta 2018 uhannut kahta todistajaa tappamisella, mikäli he kertovat miehen ajaneen autoa Tampereella. Tuolloin hän on syyttäjän mukaan kiihdyttänyt autoa moottoritiellä niin kovalla vauhdilla, että ajoneuvon peräpää on alkanut heittää ja sen seurauksena hän on menettänyt ajoneuvonsa hallinnan. Tästä seurauksena ajoneuvo on pyörähtänyt useita kertoja ympäri päätyen lopulta vastaantulevien kaistalle. Ajoneuvon kyydissä on ollut tuolloin kaksi matkustajaa, jotka ovat siis samat henkilöt joita mies on uhkaillut tappamisella.

Kyydissä ollut toinen henkilö oli miehen entinen tyttöystävä, jolta mies oli varastanut matkapuhelimen. Tyttöystävän mukaan puhetta oli puhelimen lainaamisesta, mutta mies ei seurustelun loputtua ollut puhelinta kuitenkaan palauttanut. Tästä menettelystä seurasi syyte kavalluksesta.

Syyttäjän vaatimus on, että mies on määrättävä vähintään vuoden pituiseen ajokieltoon. Syyttäjä vaatii, että mies on tuomittava teoista yhteiseen ehdottomaan vankeusrangaistukseen, jonka sijasta hänelle voidaan tuomita yhdyskuntapalvelua, jos hän siihen suostuu ja soveltuu.