Tappouhkaus, useita liikennerikkomuksia, kännykän anastaminen – syyttäjä vaatii nuorelle miehelle ehdotonta vankeusrangaistusta useista rikoksista

Pirkanmaan käräjäoikeuden langettama tuomio ei ole vielä lainvoimainen, vaan siitä on mahdollisuus valittaa hovioikeuteen. Pekka Ruissalo
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Apulaissyyttäjä Maarit Mikkilä vaatii tapahtuma-ajankohtana Pirkanmaalla asuneelle nuorelle miehelle ehdotonta vankeusrangaistusta useammasta liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Kokonaisuuteen mahtuu myös kavallus sekä oikeudenkäynnissä kuultavan uhkaaminen. Mies on alkuvuodesta 2018 uhannut kahta todistajaa tappamisella, mikäli he kertovat miehen ajaneen autoa Tampereella. Tuolloin hän on syyttäjän mukaan kiihdyttänyt autoa moottoritiellä niin kovalla vauhdilla, että ajoneuvon peräpää on alkanut heittää ja sen seurauksena hän on menettänyt ajoneuvonsa hallinnan. Tästä seurauksena ajoneuvo on pyörähtänyt useita kertoja ympäri päätyen lopulta vastaantulevien kaistalle. Ajoneuvon kyydissä on ollut tuolloin kaksi matkustajaa, jotka ovat siis samat henkilöt joita mies on uhkaillut tappamisella.

Kyydissä ollut toinen henkilö oli miehen entinen tyttöystävä, jolta mies oli varastanut matkapuhelimen. Tyttöystävän mukaan puhetta oli puhelimen lainaamisesta, mutta mies ei seurustelun loputtua ollut puhelinta kuitenkaan palauttanut. Tästä menettelystä seurasi syyte kavalluksesta.

Syyttäjän vaatimus on, että mies on määrättävä vähintään vuoden pituiseen ajokieltoon. Syyttäjä vaatii, että mies on tuomittava teoista yhteiseen ehdottomaan vankeusrangaistukseen, jonka sijasta hänelle voidaan tuomita yhdyskuntapalvelua, jos hän siihen suostuu ja soveltuu.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut