Metso TALK siirtyy verkkoon – sarjan ensimmäinen osa tulkataan viittomakielelle

Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Tampereen kaupunginkirjaston ja Tampereen yliopiston toimittajakoulutuksen yhdessä järjestämä Metso TALK –sarja toteutetaan tänä vuonna virtuaalisesti kirjaston YouTube-kanavalla ja Radio Moreenissa. Sarjan ensimmäinen tapahtuma tulkataan viittomakielelle.

Tampereen kaupunginkirjaston ja Tampereen yliopiston toimittajakoulutuksen yhteistyössä järjestämä Metso TALK -keskustelusarja järjestetään marraskuussa jo neljättä kertaa. Toimittajaopiskelijoiden haastateltaviksi saapuvat toimittajat Ina Mikkola ja Maria Pettersson sekä kirjailijat Sirpa Kähkönen, Riku Neuvonen, Siiri Enoranta ja Jarkko Tontti.

Tapahtumasarja toteutetaan tänä vuonna koronatilanteen vuoksi ilman live-yleisöä.

– Metso TALK -illat ovat perinteisesti olleet suosittuja, ja katsoimme turvallisuussyistä järkeväksi toteuttaa ne tänä vuonna kokonaan virtuaalisesti. Uutena avauksena sarjan ensimmäinen tapahtuma tulkataan myös viittomakielelle, tapahtumakoordinaattori Anna Szalay sanoo.

Metso TALK -iltoja voi seurata kirjaston YouTube-kanavalta ja Radio Moreenista joko suorana tai jälkikäteen tallenteena. Yleisöllä on mahdollisuus kommentoida keskustelua ja esittää vieraille kysymyksiä tapahtuman aikana joko YouTube-lähetysten chatissa tai Twitterissä aihetunnisteella #metsotalk.

Etälähetykset toteutetaan yhteistyössä Tampereen kaupungin nuorisopalveluiden Pajaston kanssa.

Metso Talk

Metso TALK: Sananvapautta ja sammakoita

keskiviikko 4.11. klo 18

Sananvapaus on tärkeä perusoikeus, joka tuo kuitenkin mukanaan myös vastuun. Millainen on sananvapauden tila Suomessa ja maailmalla tänään? Milloin suuta kannattaa syystä laittaa soukemmalle?

Aiheesta ovat keskustelemassa viestintäoikeuden dosentti, tietokirjailija Riku Neuvonen ja Journalisti-lehden päätoimittaja Maria Pettersson. Huom! Tilaisuus tulkataan viittomakielelle.

Metso TALK: Iso, paha tabu

keskiviikko 11.11. klo 18

Tabut, yhteiskunnassa vaietut ja vaikeat asiat, muuttuvat ajan mukana. Mitkä ovat nykyajan tabuja ja ovatko ne aina pahasta? Voiko Suomessa kirjoittaa mistä vain vai onko jokin kiellettyä myös kirjallisuudessa?

Aiheesta ovat keskustelemassa kirjailija Siiri Enoranta ja toimittaja Ina Mikkola.

Metso TALK: Taiteen sääntöjen mukaan

keskiviikko 18.11. klo 18

Taide ja kirjallisuus taiteen muotona voivat uudistaa kulttuuria ja ajattelua, mutta onko taiteella aina yhteiskunnallinen tehtävä? Kenellä on oikeus määritellä, mikä on taidetta? Saako blogitekstejä ja äänikirjoja sanoa kirjallisuudeksi?

Aiheesta ovat keskustelemassa kirjailija Sirpa Kähkönen sekä kirjailija Jarkko Tontti.

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut