Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuka pelaa? Mistä motivaatio?: liigassa varmuudella viidenneksi sijoittuva Ilves valmistautuu päätösotteluun erikoisessa tilanteessa – "Hyvä joukkue tulee kentälle"

Tampereen Ilveksen miesten edustusjoukkue valmistautuu keskiviikkona pelattavaan Veikkausliigan päätösmatsiin Honkaa vastaan erikoisissa tunnelmissa. Joukkue sijoittuu liigassa varmuudella viidenneksi, ja sijoitus tarkoittaa samalla sitä, että euro-ottelut jäävät samaten varmuudella haaveeksi – europaikat menevät neljälle parhaalle.

Oman haasteensa keskiviikkoon tuo sekin, että katsojat saattavat nähdä Ratinassa hieman tavallisuudesta poikkeavan aloituskokoonpanon. Niiden pelaajien, joiden sopimus on päättynyt kauteen 2020, pelaajasopimukset ovat päättyneet lokakuun viimeinen päivä.

Ilveksen toimitusjohtaja Tomi Erola ei halua kommentoida tilannetta sen tarkemmin.

– Hyvä joukkue tulee kentälle. Muuta asiasta ei voi sanoa, Erola sanoo.

Mielenkiintoista on esimerkiksi nähdä, nähdäänkö keskiviikkona pelaavassa kokoonpanossa vaikkapa Lauri Ala-Myllymäkeä, jonka sopimus loppuu tähän kauteen. Siitäkään ei ole vielä selvyyttä, jatkaako konkarimaalivahti Mika Hilander uraansa tämän kauden jälkeen.

Sopimuksessa olisi yksi optiovuosi, jonka käyttämisestä päättää seura. Maajoukkueessakin takavuosina kokeillut Hilander on pelannut kuluneen kauden aikana vaihtelevasti, mutta toki parantanut otteitaan kauden edetessä.

Entä motivaatio? Viides sija on viides sija, on tulos ottelusta mitä tahansa.

– Uskon että se on ihan sama missä tahansa ammatissa, että jokainen ammattilainen tekee aina parhaansa. Valmentajat sitten hoitavat lopullisesti sen, että asenne pysyy loppuvihellykseen asti kuosissa, Erola huomauttaa.

Vastustajankin luulisi sytyttävän. Ottelut Honkaa vastaan ovat kauden mittaan olleet tulisia ja tiukkoja vääntöjä.

– Näin on. Viimeksi Espoossakin tapahtui kaikenlaista, eli vastustajan ainakin pitäisi sytyttää, Erola naurahtaa.

Ottelu Honkaa vastaan alkaa Ratinan stadionilla keskiviikkona 4.11. kello 18.30.