Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korona uhkaa jouluperinnettä: "Tänä vuonna pitää asioita tehdä vähän toisin"

Partiolaisten adventtikalenterimyynti on taas alkanut.

Adventtikalenterimyynti on partiolaisten vuoden tärkein varainhankintakampanja. Valtaosa tuotosta menee suoraan paikallisille partiolaisille, jotka käyttävät tuottoja esimerkiksi leirien ja retkien järjestämiseen, kämppien kunnostamiseen ja varustehankintoihin.

Tänä vuonna haasteen kalenterimyyntiin tuo koronavirus.

– Perinteisesti kalentereita on myyty paljon ovelta ovelle, tänä vuonna pitää asioita tehdä vähän toisin, Hämeen Partiopiirin piirinjohtaja Anni Ylinen toteaa tiedotteessa.

– Kalentereita myydään vain terveenä ja mahdollisuuksien mukaan ulkotiloissa. Turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta huolehditaan. Partiolaisilla on myös mahdollisuus tarjota kortti- tai mobiilimaksumahdollisuutta, tai ohjata ostaja ostamaan kalenterin netistä.

Adventtikalentereita on voinut ostaa verkkokaupasta jo muutaman vuoden ajan. Tänä vuonna verkkokauppa on Hämeen Partiopiirin tiedotteen mukaan erityisen tärkeässä asemassa. Sieltä kalenterin voi hankkia suoraan kotiin toimitettuna. Myös netistä ostamalla pystyy osoittamaan tukensa haluamalleen paikalliselle lippukunnalle.

Partiolaiset toivat kalenteriperinteen Suomeen vuonna 1947, josta lähtien partiolaisten adventtikalenteri on kuulunut lukuisten suomalaisten joulunodotukseen. Kalenterin on kuvittanut viime vuoden tapaan Christel Rönns. Hän on Finlandia Junior -palkittu kuvittaja, jonka eläväinen kuvitustyyli on monille entuudestaan tuttu lastenkirjoista.