Kirjafestivaalin teemana taikuus – tamperelaislapset pääsevät taikakouluun, nuorten tekstit koristavat kaupunkia

Vuoden 2020 Kirjalitta-festivaali järjestetään 2.–8. marraskuuta Tampereella ja verkossa. Koko perheen lastenkirja- ja sanataidefestivaalin teema on tänä vuonna Taikavoimaa tarinoista.

Kirjalitan virtuaaliohjelmassa on kirjailijavieraita sekä tamperelaisille viidesluokkalaisille järjestettävän Kirjaviisaat-kirjatietokilpailun finaali. Kirjatietoutta pääsee testaamaan myös kaikille avoimessa Harry Potter -etätietovisassa.

Iltasadun aika -tapahtuma ja Taikakoulun työpajapäivä järjestetään kulttuurikeskus Rullassa. Molempiin vaaditaan ennakkoilmoittautuminen.

Iltasadun aika järjestetään keskiviikkona 4. marraskuuta. Ohjelmassa on tarinoita, runojumppaa ja kirjavinkkejä. Illan kunniavieras on Prinsessa Pikkiriikin luoja, kirjailija Hannele Lampela.

Lauantaina 7. marraskuuta on vuorossa Taikakoulun työpajapäivä, jolloin tehdään tiedettä, joka näyttää taikuudelta, luodaan yhdessä kirjailija Laura Ertimon ja kuvittaja Satu Kontisen kanssa lumottu kartta, opetellaan loitsuja sekä tutustaan taikatemppujen saloihin taikuri Timo Tiikkaisen opastuksella.

Festivaaliviikolla myös nuorten omat tekstit pääsevät koristamaan kaupunkia. Kirjoituksia voi löytää tänä vuonna Tampereen keskusta-alueella olevista Abribus-mainostauluista sekä muun muassa Patosillalta ja Pikku Kakkosen puistosta.

Festivaalin järjestävät Sanataideyhdistys Yöstäjä ja Lastenkirjainstituutti yhdessä tamperelaisten ja valtakunnallisten kirja- ja lastenkulttuuritoimijoiden kanssa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut