Työmaa vie Hatanpään valtatieltä kaksi kaistaa – kevyelle liikenteelle tarvittaessa kiertoreitti

Kuvituskuva Riitta Ketola

Riina Haapala

Hatanpään valtatiellä aloitetaan katutyöt maanantainta 2. marraskuuta autoliikkeiden kohdilla. Hatanpään valtatieltä otetaan kaksi kaistaa työmaan käyttöön, aluksi kadun itäireunalta autoliikkeiden puolelta joten autoliikenne kulkee länsireunalla eli Arboretumin puoleisilla kaistoilla.

Työn edetessä työmaa vaihtuu Hatanpään valtatien länsireunalle, jolloin reunimmaiset kaistat otetaan työmaan käyttöön ja autoliikenne kulkee autoliikkeiden puoleisilla kaistoilla.

Jalankulkijat ja pyöräilijät pääsevät työn aikana kulkemaan Hatanpään valtatien molemmilla puolilla. Työmaan puolella jalankulkua ja pyöräilyä ohjataan tarvittaessa työnaikaiselle väylälle kaivuutyön etenemisen mukaan.

Hatanpään valtatielle rakennetaan vesi-, jätevesi- sekä hulevesiputkia sekä tietoliikennekaapeleita tulevaa Boijenkatua varten. Boijenkatua ei vielä ole rakennettu, ja se sijoittuu Hatanpään alueen uudelle asuinalueella entisten kasvihuoneiden kohdalle.

Hatanpään valtatien työmaa sijoittuu suunnilleen Siirtolapuutarhankadun ja Hatanpään valtatie 48 väliselle osuudelle, ja sen pituus on noin 150 metriä.

Työ Hatanpään valtatien osuudella kestää vuoden 2020 loppuun saakka. Työn toteuttaa Tampereen Infra Oy, ja sen rakennuttavat Tampereen kaupunki ja Tampereen Vesi.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut