Koiramäki-hahmot nousevat Komediateatterin lavalle: "Kunnasmainen, värikäs ja vauhdikas esitys koko perheelle"

Koiramäki vie katsojansa matkalle myös 1600-luvun Suomen historiaan. Harri Hinkka
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Piirtäjä Mauri Kunnaksen suositut Koiramäki-hahmot ovat ilahduttaneet lapsia muun muassa Särkänniemessä, mutta mitä tapahtuu kun Koiramäki valjastetaan suomalaisen historian opetukseen?

Sitä selvitetään Tampereen Komediateatterissa, jossa eläinhahmoihin perustuva Koiramäen Suomen historia-näytelmä tuli ensi-iltaan torstaina. Esityksiä on aikataulutettu tällä hetkellä maaliskuulle 2021 saakka.

– Odotettavissa on hyvin kunnasmainen, värikäs ja vauhdikas esitys koko perheelle. Se onnistuu innostamaan tutustumaan historiaan sekä lapsen että aikuisen. Uskon, että esityksen jälkeenkin tekee mieli tutkia kuinka kaikki kävikään, tiivistää Tampereen Komediateatterin toimitusjohtaja ja Suomen Teatteriopiston toiminnanjohtaja Teemu Ojala.

Opisto on menossa mukana. Kyseessä on Komediateatterin ja Teatteriopiston yhteistuotanto, ja rooleissa nähdään opiskelijoita oppilaitoksen näyttelijäntyön jatkolinjalta.

Tarinassa mennään historiaa halki aina 1500-luvun päivistä 1800-luvun alkuun. Matkalla tutustutaan eri aikakausien suurmiehiin ja suurnaisiin, sekä käsitellään ajanjaksojen vaiheita värikkääseen tapaan.

– Ohjaaja Patrik Drake on ollut aina poikkeuksellisen innostunut lastenteatterista ja ohjaa sitä suurella sydämellä, Ojala kuvailee.

Tämä on värikäs ja vauhdikas esitys koko perheelle.

Esityksen on dramatisoinut Eva Buchwald. Koiramäestä esitettävien näytösten kesto hieman vaihtelee: koululaisnäytökset esitetään ilman väliaikaa, jolloin kestona on tunti ja kymmenen minuuttia, väliajalliset näytökset ovat mitaltaan puolitoistatuntisia.

Seuraavan kerran Koiramäkeä esitetään tämän viikon sunnuntaina, jolloin luvassa on kaksi esitystä. Ensimmäinen esitys on vuorossa kello 13 ja toinen esitys alkaa kello 16.30.

Kommentoi

Mainos: OVV Asuntopalvelut

Asuntokauppaa kotisohvalta käsin

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut