Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rakennustyömaiden ylijäämämateriaaleja Tredun opiskelijoiden käyttöön: "Win-win-tilanne"

Skanska ja Tampereen seudun ammattiopisto Tredu aloittavat uudenlaisen yhteistyön. Skansa luovuttaa työmailta ylijääneitä materiaaleja käytettäväksi opetustarkoituksessa Tredussa.

– Tavoitteena on aina luonnollisesti materiaalitehokkuus. Pyrimme siihen, että ylijäämämateriaalia jää mahdollisimman vähän, mutta jos käyttökelpoista materiaalia kuitenkin jää, se kannattaa hyödyntää, sanoo Skanskan tulosyksikön johtaja Antti Palo-oja tiedotteessa.

Kyseessä on aluksi lukuvuoden kestävä pilottihanke.

Tredun käyttöön luovutettava materiaali on erikseen määriteltyihin kategorioihin sisältyvää käyttökelpoista tavaraa, jota voidaan hyödyntää opetuksessa, esimerkiksi puutavaraa, kestopuuta, laattoja, tiiliä tai harkkoja.

– On ilo todeta, että yhteistyö Skanskan kanssa luo jälleen uuden win-win-tilanteen. Yhteistyöyrityksen lahjoittamat materiaalivirrat tuovat opetukseen lisää ulottuvuutta. Voimme hyödyntää opetuksessa tehokkaasti tällaiset pienetkin materiaalimäärät, koska työn laajuus voidaan osaltaan mitoittaa materiaalien määrään. Opiskelijoille tulee myös näkemys siitä, minkälaisia materiaaleja suuri rakennusalan toimija työkohteissaan käyttää ja kuinka ylimääräiset tuotteet voidaan vastuullisesti kierrättää, eivätkä ne päädy työkohteen jätehuoltoon, kertoo koulutusjohtaja Ari Mäkitalo Tampereen seudun ammattiopisto Tredusta tiedotteessa.