Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tampere Rock City | Kaupunki täyttyy rytmistä – Tampere Jazz Happening tuo lämpöä syksyyn

Tampere Jazz Happening järjestetään tänä vuonna täysin kotimaisin voimin. Festivaali toteutuu poikkeusvuonna hieman tavallista pienimuotoisempana. Torstaista sunnuntaihin Tullikamarin Pakkahuoneella ja Telakalla nähdään yhteensä 18 yhtyettä.

Yksi esiintyjä on Mikko Pettinen Why Not, jonka keikka Telakalla lauantaina on samalla Jazzliiton kiertueen avaus.

Vuonna 2018 perustettu Mikko Pettinen Why Not lukeutuu tämän hetken kiinnostavimpiin suomalaisiin jazzkokoonpanoihin. Trumpetisti Mikko Pettisen rinnalla yhtyeessä soittavat puhallinsoitinten erikoismies Joakim Berghäll, basisti Vesa Ojaniemi sekä rumpali Tuomas Timonen.

Kvartetin materiaalissa orgaaninen jazz syleilee sähköisiä elementtejä. Omat mausteensa cocktailiin tuovat myös maailmanmusiikin eri sävyt ja ympäristöstä kumpuavat vaikutteet.

Yhtyeen tammikuussa 2020 ilmestynyt debyyttialbumi, tamperelaisen Eclipse Musicin julkaisema Two Suites For The Change on herättänyt innostunutta huomiota.

– Halusin tehdä jotain uutta ja yllättävää. Tässä sävellystyössäni en ole kyseenalaistanut mitään, vaan olen vain antanut ajatusten virrata.

– Siksi tämä musiikki on minulle todella rehellistä ja tulee suoraan sydämestä, Pettinen kertoo levyn synnystä.

Sibelius-Akatemian jazzosastolta valmistunut trumpetisti Mikko Pettinen tunnetaan parhaiten pitkäaikaisesta pestistään UMO Helsinki Jazz Orchestran trumpettisektiossa, takavuosien menestyksekkäästä MP4-kvartetista sekä viime vuosien soul-projekteista.

Mikko Pettinen on musiikin monitaituri. Hän on soittanut yli sadalla levyllä Palefacesta Anssi Kelaan ja säveltänyt sekä sovittanut niin lastenmusiikkia, poppia, soulia kuin gospeliakin.

Mikko Pettinen Why Not Telakalla la 31.10.

facebook.com/MikkoPettinenWhyNot