Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Teivossa toivotaan raviradan säilyvän nykyisessä paikassa – jos siirtokäsky tulee, rahaa pitää löytää jostain: "Meidän yhtiön rahkeet eivät yksin riitä"

Naapurit: Raviradalla toivotaan, että kavioura säilyisi nykyisessä paikassa.

Teivon raviradalla painitaan samojen haasteiden kanssa kuin kaikki muutkin tapahtumajärjestäjät.

– Onneksi on saatu raveja ajaa, mutta totuus on, että se on yleisömääriin vaikuttanut ja meille tulee lisätekemistä ja lisävastuita. Kustannustehokkuus aika lailla katoaa, sanoo Teivon raviradan toimitusjohtaja Päivi Lehtonen.

Lehtonen kertoo, että tallialue on pidetty ulkopuolisilta suljettuna, jotta turvallisuus voidaan taata. Yleisölläkään ei pitäisi olla ongelmia turvavälien kanssa.

– Tänne mahtuu 10 000 ihmistä ja jos on 500 niin kahden metrin välit löytyy jokaiselle, Lehtonen sanoo.

Tällä hetkellä Teivossa käytössä olevat katsomon sisätilat ovat kahviloita ja ravintoloita. Yleisöhalli on suljettu Suomen Hippoksen antaman sisätilojen kasvomaskipakon takia.

– Olisi ollut haasteellista valvoa, että on yksi läntti, jossa pitää olla maskit ja muualla ei, Lehtonen sanoo.

Tulevaisuudessa Teivonkaan kokoinen maakuntarata ei pärjää yksin.

Ulkona ja ravintoloissa voi halutessaan käyttää maskia.

Lehtonen sanoo, että heinäkuussa oli hyviä ravipäiviä. Tuolloin katsomossa otettiin sektoreita käyttöön, kun katsojamäärät liikkuivat tuhannessa.

– Varsinkin nyt kun tauti alkoi taas nostaa päätään, ollaan 300 hengessä per ravipäivä, Lehtonen kertoo.

Vuoden tärkein ravipäivä oli 3. lokakuuta ja silloin Teivossa oli tuhat ravikatsojaa. Tuuriakin oli matkassa.

– Silloin oli niin hieno, aurinkoinen ja lämmin päivä, että auttoi kun väki oli ulkona.

Ravikävijöiden määrän pudotus näkyy myös pelieuroissa. Lehtosen mukaan kanta-asiakasporukka käy raveissa ja pelaa normaaliin tyyliinsä.

– Ratapelit ovat jonkin verran pudonneet, mutta ollaan oltu ihan tyytyväisiä suhteessa väkimäärään, Lehtonen sanoo.

Lehtonen muistuttaa, että pelaaminen on oleellinen osa ravitapahtumaa. Veikkauksen pelaamista ollaan kuitenkin viemässä kohti pakollista tunnistautumista ja oman Veikkaus-kortin käyttöä toivotaan.

– Mutta sitten tulee yritysryhmiä ja kaveriporukoita, niin panos on 50 senttiä tai euron, mutta pelitapahtuma on tärkeä osa sitä tapahtumaa. Kaikilla ei välttämättä ole omaa pelitiliä. Itse olen sitä mieltä, että radalla pitää ehdottomasti säilyä ratapelaaminen, Lehtonen sanoo.

Teivon raviradan tulevaisuudessa on vielä monta kysymysmerkkiä.

– Me parhaillaan työstämme tosi paljon tätä olemassaoloamme, Lehtonen sanoo.

Tulevaisuutta ajatellen pitäisi saada varmuus siitä, missä operoidaan.

– Toiveissa on, että kavioura jäisi tähän ja saataisiin tässä kehittää toimintaa ja muutakin kuin raveja. Tulevaisuudessa Teivonkaan kokoinen maakuntarata ei pärjää yksin.

Lehtosen mukaan raviradan ympärille pitää saada sellaisia toimijoita, että alueella tapahtuu niin sanotusti 24/7.

– Meillä on ihan hyviä suunnitelmia, kunhan kaava-asia etenee kaupunkien kanssa.

Lehtonen toivoo päätöstä siitä, pysyykö kavioura kaavassa, tämän vuoden aikana. Jos ravirata saa lähtöpassit, Lehtonen uskoo, että paikkoja löytyy.

– Eri asia on, miten se rahoitetaan. Kaviouran siirto on niin kallis operaatio, ettei meidän yhtiön rahkeet riitä. Onhan sitä moneen kertaan pyöritetty, mutta jos saadaan tämä neuvoteltua, niin olisi kaikille helpoin ratkaisu.

Koronan takia ei ensi vuodelle ole uskallettu suunnitella omaa, isompaa tapahtumaa.

– Ei uskalla varata artisteja tai tehdä suuria taloudellisia panostuksia. Ravipäivät pyörii normaalisti, siellä ei ole mitään radikaalia tulossa.

Omien tapahtumien sijaan Teivoon on neuvoteltu esimerkiksi koira- ja poninäyttelyitä, jotka pystytään järjestämään ulkona. Tänä vuonnakin on vielä seitsemän ravipäivää.

– Esimerkiksi itsenäisyyspäiväsunnuntaina on ravit. Kun linnan juhlat on peruttu, pitää järjestää Teivoon mukava ulkoilupäivä perheille, Lehtonen suunnittelee.