Tampereella ja Pirkanmaalla kuvatun elokuvan teasertraileri julki – tältä näyttää Sihja

Sihja - kapinaa ilmassa kuvattiin Tampereella ja Pirkanmaalla. Kuvassa Sihjan roolissa nähdään Elina Patrakka. Vilja Harala, Tuffi Films

Riina Haapala

Tuffi Filmsin ensimmäisen, Tampereella ja Pirkanmaalla kuvatun lastenelokuvan teasertraileri on julkaistu. Sihja – kapinaa ilmassa elokuvan on ohjannut Marja Pyykkö. Alkuperäiskäsikirjoituksen takana ovat Kirsikka Saari ja Jenni Toivoniemi.

Elokuvaa tähdittävät Pirjo Lonka, Eero Ritala, Elmer Bäck ja Elena Leeve. Lapsipääosissa seikkailevat Justus Hentula ja Elina Patrakka.

Elokuvassa Alfred (Justus Hentula) on yksinäinen kaupunkilaispoika, joka rakastaa perhosia. Kesäloman jälkeen kaupungissa Alfred löytää auton takakontista keijun, joka on takkutukkainen, suttuinen ja Alfredin mielestä ihana. Hän on Sihja Pönttohiitinen (Elina Patrakka). Sihja on huonosti käyttäytyvä, mutta valloittava keiju, jonka kanssa Alfred uskaltautuu lentämään. Alfredin vanhemmat Riia (Elena Leeve) ja Eerik (Elmer Bäck) ihmettelevät tytön tapoja, mutta iloitsevat, että pojalla on kerrankin ystävä.

Isä-Eerik on töissä Lisbeth Lukinmaan (Pirjo Lonka) johtamalla lannoitetehtaalla, jolla on mennyt huonosti. Perheen naapuri Perttu Nikkinen (Eero Ritala) kehittää uutta Mirakulaus-lannoitetta, joka näivettää samalla rikkaruohot. Siitä toivotaan tehtaan pelastusta.

Sihja ja Alfred tempautuvat seikkailuun selvittäessään, miksi kaupungin kaduilta alkaa löytyä kuolleita lintuja. Kekseliäällä toiminnalla ja keijuvoimien siivittäminä lapset onnistuvat estämään ympäristökatastrofin.

Elokuvan tuottajina toimivat Venla Hellstedt ja Elli Toivoniemi Tuffi Films Oy:stä ja yhteistuottajina Annemiek van der Hell Windmill Filmistä, Hollannista sekä Kristine Knudsen Den Siste Skillingestä, Norjasta.

Elokuvan budjetti on 2,8 miljoonaa euroa.

Sihja – kapinaa ilmassa saa ensi-iltansa elokuvateattereissa 15.1.2021.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut