Veikkausliiga päättyy runkosarjaan – esitys sarjan jatkamisesta vedetään pois

Veikkausliiga päättyy runkosarjaan. Kuva Ilveksen ja FC Hongan välisestä ottelusta. Sirpa Repo

Riina Haapala

Yhä epävarmemman terveystilanteen ja uuden karanteenitapauksen vuoksi Veikkausliigan kausi 2020 päättyy runkosarjaan, tiedottaa Veikkausliigan hallitus.

Veikkausliigan tiedotteessa kerrotaan, että Palloliiton hallitukselle tehty esitys sarjan jatkamisesta marraskuun loppuun vedetään pois. Runkosarjan tulokset jäävät sarjan lopullisiksi tuloksiksi.

Veikkausliigan hallitus teki keskiviikkona 28.10. päätöksen, jonka mukaan loppusarjojen ehdoton takaraja on 30.11. Tämän muutoksen vahvistamisesta Veikkausliigan hallitus teki eilen esityksen Palloliiton hallitukselle. Samassa kokouksessa päätettiin, että maajoukkueiden FIFA-päivinä 9.–18. marraskuuta voidaan pelata liigaa maksimissaan yksi kierros.

Veikkausliiga kertoo saaneensa myöhään keskiviikkoiltana tiedon, jonka mukaan yhdessä Veikkausliigan seurassa osa pelaajista on altistunut koronavirukselle ja määrätty karanteeniin. Tämä oikeuttaisi seuran siirtämään ottelun pelattavaksi karanteenin jälkeen. Ottelun siirtyminen eteenpäin siirtäisi myös samanaikaisesti pelattavaa runkosarjan päätöskierrosta eteenpäin. Siirto tarkoittaisi, että loppusarjoja päästäisiin pelaamaan vasta 19. marraskuuta. Tämä kaventaisi loppusarjojen aikaikkunaa niin paljon, että loppusarjoja ei ole mahdollista pelata loppuun 30. marraskuuta mennessä.

Veikkausliigan päätöskierros on merkitty pelattavaksi keskiviikkona 4. marraskuuta kello 18.30.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut