Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rakentamispäätös tehty: Kannen toinen torni Opaali alkaa kohota – 148 asuntoa, suurimmissa kuusi huonetta

Tampereen Kannen toisen asuintornitalon, Opaalin, rakentaminen alkaa.

Kohde valmistuu syksyllä 2022.

Rakennusyhtiö SRV tiedotti asiasta tänään.

– On hienoa, että pääsemme nyt aloittamaan Tampereen Kannen ensimmäisen vaiheen viimeisen rakennuksen rakentamisen. Opaalin myötä koko kannen etelänpuoleinen alue on nyt rakenteilla ja eri osat valmistuvat vuosien 2021 ja 2022 aikana. Opaalin valmistuminen vuoden 2022 syksyllä viimeistelee tämän ainutlaatuisen kokonaisuuden. Kannen toisen vaiheen eli pohjoispuolen osalta suunnittelua jatketaan ja päätökset rakentamisen aloituksista tehdään myöhemmin, kertoo SRV:n hankejohtaja Henrik Eklund tiedotteeksi.

Opaalin 148 asuntoa vaihtelevat yksiöistä kaksikerroksiseen 5–6 huoneen asuntoon.

Huoneistoissa on asuntokohtaisesti säädettävä vesikiertoinen lattialämmitys ja kesähelteillä helpottava lattiaviilennys. Opaaliin asunnot alkavat sen kolmannesta kerroksesta ja kahteen alimpaan kerrokseen tulee liike- ja toimistotiloja.

Opaalin perustuksia ja valmistelevia töitä on tehty jo kannen rakentamisen yhteydessä ja nyt rakentaminen päästään käynnistämään täysimittaisesti rakennuksen toisesta kerroksesta ylöspäin.

Tampereen Kansi on kaupungin keskustaan, junaradan päälle, rakentuva elämysten keskus, josta löytyy Uros Live -areena, Veikkauksen kasino, Lapland Hotelsin hotelli, liike- ja toimistotiloja, harjoitushalli sekä Kannen alainen pysäköintihalli. Kannen yhteyteen tulee kaksi asuintornitaloa, Opaali ja Topaasi, joissa molemmissa on 16 kerrosta.

Opaalin tilaajana on Tampereen Tornit Ky, jonka omistajina ovat Tampereen Kannen sijoittajayhtiöt (OP, Lähi-Tapiola, Ilmarinen ja SRV) ja pääurakoitsijana toimii SRV.