Käteisestä ei luovutakaan Nysseissä – lastenvaunujen kanssa pääsee maksutta myös ratikkaan

Kaupunginvaltuutettu Veikko Vallin (ps.) esittää Tampereen eläkeläisille joukkoliikenteeseen maksutonta kuukauden matkakorttia. Riina Haapala

Riina Haapala

Nysse-liikenteeseen suunnitellut muutokset muuttuivat Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnassa 28. lokakuuta.

Asiakkaiden toivoma lähimaksaminen otetaan käyttöön, kun ratikan koeliikenne alkaa. Busseissa myytävät kertaliput lautakunta päätti säilyttää toistaiseksi. Ratikassa kertalippuja ei myydä.

Jälleenmyyntipisteisiin tulee myyntiin QR-koodillisia kertalippuja, jotka eivät sisällä vaihto-oikeutta.

Opiskelija-alennukset päätettiin esityksen mukaan siirtää kokonaan matkakortilta mobiiliin.

Nysse-liikenteessä on ollut pitkään lastenvaunujen kanssa matkustaminen maksutonta. Lautakunnalle esitettiin, että ratikkaliikenteessä lastenvaunujen kanssa matkustamisesta perittäisiin maksu. Aiemmin maksutonta matkustamista on perusteltu turvallisuudella. Lautakunta kuitenkin päätti, että maksuton matkaoikeus säilyy myös ratikassa.

Tammikuussa bussilippuihin on luvassa hinnankorotuksia. Arvo- ja kausilippuihin tulee noin kolmen prosentin korotus. 30 ja 90 vuorokauden kausilippujen hintoja korotetaan hieman alle kaksi prosenttia.

Senioreiden arvolipun keskipäivän hintaan tulee noin kuuden prosentin korotus.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut