Kaikille korona-altistuneille ei enää soiteta Pirkanmaalla – karanteeniohjeet verkkopalveluun

Kaikki koronavirukselle altistuneet eivät jatkossa saa asiasta puhelinsoittoa, tiedottaa Pirkanmaan sairaanhoitopiiri.

Sairaanhoitopiirin tiedotteen mukaan suurin osa tartunnan lähteistä on Pirkanmaalla saatu jäljitettyä. Tartunnan saaneiden ja altistuneiden määrä on kuitenkin kasvanut jatkuvasti.

Tähän saakka kaikille altistuneille on soitettu henkilökohtaisesti, mutta jatkossa tietyissä tilanteissa puhelu voidaan korvata sähköisellä palvelulla.

– Yksi tartunnan saanut on voinut altistaa jopa useita kymmeniä henkilöitä, joten tämä on varsin aikaa vievää. Jos osan kontaktointi hoidetaan sähköisellä palvelulla, tehostaa se koko tartunnanjäljitysprosessia merkittävästi, kertoo infektiolääkäri Ville Kaila sairaanhoitopiirin tiedotteessa.

Tays hyödyntää tartuntojen jäljittämisessä ja karanteeniohjeissa OmaTays-palvelua. Jatkossa isoja, samassa tilanteessa altistuneita saatetaan tekstiviestillä ohjata OmaTaysiin, jossa on tarkat tomintaohjeet.

– Suurin osa altistuneista pystyy toimimaan tekstiviestin ohjaamalla tavalla, ilman, että ohjeistamme soittamalla henkilökohtaisesti. Jos arvioimme, että altistunut ei todennäköisesti käytä digipalveluja, olemme entiseen tapaan yhteydessä puhelimitse, emmekä siinä tapauksessa edes lähetä tekstiviestiä, Kaila kertoo tiedotteessa.

Mikäli altistunut ei ole vastannut OmaTaysissa 24 tunnin kuluessa, siinäkin tapauksessa Tays ottaa puhelimitse yhteyttä.

Tays lähettää tekstiviestinä tiedon karanteenista niille, jotka eivät asu samassa taloudessa kuin sairastunut, ja joiden voidaan olettaa pystyvän asioimaan sähköisesti suomenkielisessä palvelussa.. Karanteeniviestin saaminen ei tarkoita koronatartuntaa. Karanteeniviesti ei ole sama asia kuin Koronavilkun hälytys.

Pirkanmaan koronanyrkki ohjeistaa pikkujoulukauteen: "Uusia pikkujoulutapoja voi harrastaa esimerkiksi Teamsin avulla"

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut