Kalevan uuden aukion katusuunnitelma hyväksyttiin – pyöräpaikkojen määrä tuplattiin aiotusta

Kalevanrinteen uudelle asuinalueelle raitiotiereitin varrelle tulee Sarvijaakonaukio, joka sijoittuu Rieväkadun, Sammonkadun ja Sarvijaakonkadun kulmaukseen. Sarvijaakonaukion katusuunnitelmaehdotus hyväksyttiin yhdyskuntalautakunnassa tiistaina.

Kaupungin tiedotteen mukaan kulkuväylien suunnittelussa on huomioitu sujuva jalankulku, pyöräily ja esteetön liikkuminen aukiolla. Esteettömäksi suunnitellun aukion tavoitteena parantaa on parantaa alueen viihtyisyyttä ja turvallisuutta.

Aukiolta pääsee suoraan raitiotien pysäkkilaiturille esteettömästi. Myös kiinteistöjen oville on esteetön kulku aukiolta. Talojen edestä ratikkapysäkille voi kulkea sekä kaiteella varustettuja rappusia että loivaa luiskaa pitkin.

Suunnitelmaehdotus oli nähtävillä syyskuussa. Sen jälkeen pyöräpysäköintipaikkojen määrä kaksinkertaistettiin 16 kappaleesta 32 kappaleeseen. Pyöräpysäköinti tulee Sammonkadun ja Rieväkadun kulmaukseen.

Aukio päällystetään betonikiveyksellä. Aukiolle tulee istutusaltaita, joihin istutetaan havupuita ja -pensaita.

Sarvijaakonaukion rakentaminen sisältyy kaupunkiympäristön palvelualueen alustavaan vuoden 2021 vuosisuunnitelmaan. Rakentamistöiden kustannusarvio on noin 190 000 euroa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut