Pirkanmaan koronanyrkki ohjeistaa pikkujoulukauteen: "Uusia pikkujoulutapoja voi harrastaa esimerkiksi Teamsin avulla"

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä muistuttaa turvallisiin pikkujouluihin valmistautumisesta. Kuvituskuva. Tiina Mutila

Riina Haapala

Koronaviruksen ilmaantuvuus Pirkanmaalla on kehittynyt maltillisesti ja loivasti kohti pienempää ilmaantuvuutta, tiedottaa Pirkanmaan sairaanhoitopiiri. Maakunta täyttää kuitenkin edelleen osan sosiaali- ja terveysministeriön kiihtymisvaiheen kriteereistä.

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä eli koronanyrkki ei nähnyt tiistaina tarpeelliseksi lisätä uusia suosituksia koronatilanteen hallitsemiseksi, sillä viime viikkojen tartuntaryppäät on saatu jäljitettyä ja tukahdutettua. Koronanyrkin mukaan tilanne ei silti mahdollista suositusten lieventämistä, koska päivittäin todetaan jatkuvasti uusia tartuntoja.

Pandemiaohjausryhmä myös muistuttaa pikkujouluihin valmistautumisesta.

– Alkoholilla on ollut merkittävä rooli monissa tartunnoissa. Työnantajien kannattaa miettiä, miten turvavälit voidaan pitää, miten jakaa ihmisiä pieniin ryhmiin ja pohtia, onko riskienhallinnan kannalta viisasta kokoontua fyysisesti paikalle koko työyhteisön voimin. Uusia pikkujoulutapoja voi harrastaa esimerkiksi Teamsin avulla ja ottaa tapahtumajärjestäjät ja erilaiset palveluntuottajat tähän mukaan, toteaa pandemiaohjausryhmän puheenjohtaja Juhani Sand tiedotteessa.

Koronatartunnan ilmaantuvuus Pirkanmaalla on sairaanhoitopiirin lukujen valossa tällä hetkellä 26,6/100 000 asukasta kohden.

Viime viikon aikana Pirkanmaalla todettiin yhteensä 58 uutta tartuntaa. Testatuista 0,6 prosenttia oli positiivisia. 40 prosenttia sairastuneista oli edeltävästi karanteenissa. Eniten tartuntoja oli 20–49-vuotiailla. 20–29-vuotiaiden tartunnat ovat selvästi tasaantuneet viime viikosta.

Tartunnan lähde oli 78 prosentissa tapauksista tiedossa. Yhtään tartuntaa ei viime viikolla enää tullut Vaasasta, ja tilanne Vaasassa on helpottumassa. Matkustusrajoitusta Vaasaan arvioidaan ensi tiistaina uudelleen.

Yli puolet Pirkanmaan tartunnoista saatiin perhepiiristä tai muusta tunnetusta ketjusta. Viime viikolla yksittäisiä tartuntoja tuli muun muassa yksityisistä juhlista ja eri työpaikoista. Ulkomailta tiedetään tulleen seitsemän tartuntaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut