Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Syyte: Mies piinasi kahta naista sähköposteilla, tekaistuilla työpaikkailmoituksilla ja verkkokauppaostoksilla – Syyttäjä vaatii ehdollista vankeusrangaistusta

Aluesyyttäjä Olli Sulkonen vaatii Pirkanmaalla asuvalle miehelle ehdollista vankeusrangaistusta kahden naisen vainoamisesta. Tapauksissa on haastehakemusten perusteella paljon samankaltaisuuksia, ja ne ajoittuvat myös osaltaan samaan ajankohtaan – loppuvuoteen 2019.

Mies on vuoden 2019 kesäkuun ja lokakuun aikana lähestynyt toista naista kymmeniä kertoja soittamalla, ja lähettämällä tälle myös kymmenittäin sähköpostiviestejä. Sisältö on ollut kaikissa yhteydenotoissa erittäin asiaton, uhkaava ja loukkaava.

Mies on käyttänyt useampia puhelinliittymiä. Toiminta ei ole rajoittunut ainoastaan uhriin: mies on myös kirjautunut eri verkkokauppoihin naisen tiedoilla. Lisäksi hän on tehnyt työpaikkailmoituksia naisen tiedoilla ja ilmoittanut viestintäyhtiön asiakaspalveluun, että nainen haluaisi vaihtaa sukupuoltaan.

Toisen naisen osalta häirintä on liittynyt samaten loppuvuoteen 2019. Mies on jättänyt naiselle kymmenittäin tekstiviestejä, ääniviestejä sekä sähköposteja. Mies on myös ilmaantunut naisen työpaikalle etsimään tätä.

Mies on myöntänyt lähettäneensä viestit, mutta kiistää syyllistyneensä vainoamiseen.