Pilottihanke: Pirkanmaalla aloittaa sururyhmä lemmikkinsä menettäneille

Pirkanmaan eläinsuojeluyhdistys PESU ry aloittaa pilottikokeiluna sururyhmän lemmikkinsä menettäneille.

Pilottikokeilun käynnistämisestä on vastuussa Annika Salomaa, jolle sururyhmä on ollut sydämen asia jo vuosia.

– Aloin etsiä tietoa tukiryhmistä oman koirani menetyksen myötä. Kun ryhmää ei löytynyt, aloin vuosien saatossa kartoittaa tahoja, joita pilottihanke voisi kiinnostaa, Salomaa kertoo tiedotteessa.

Nyt mukaan on saatu psykologi Riikka Ukkonen ohjaamaan keskustelua. Riikka Ukkosella on myös omakohtaista kokemusta lemmikin menettämisestä. Ryhmässä tärkeää on turvallinen ilmapiiri eikä siellä ole pakko puhua, vaan paikalle voi tulla myös vain kuuntelemaan. Sururyhmä tarjoaa vertaistukea ja mahdollisuuden työstää omaa suruaan yhdessä toisten saman kokeneiden kanssa.

– Tarkotuksena on saada apua surun voittamiseen ja siihen ylitsepääsemättömään tunteeseen, jota lemmikin menettäminen voi aiheuttaa, Salomaa kommentoi ryhmän tavoitteita.

Sururyhmä lemmikkinsä menettäneille on ensimmäinen laatuaan Pirkanmaalla. Pilottikokeilun myötä on tarkoitus selvittää palvelun tarvetta Tampereen ympäristössä ja tavoitteena on löytää pysyvä toimintamalli lemmikkinsä menettäneiden tukemiseksi. Ensimmäinen ryhmä kokoontuu tiistaina 3. marraskuuta klo 17–18.30, paikkoja on alkuun tarjolla rajoitetusti.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut