Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Syyte: Yrityksen tuotekuvaukset muuttuivat täysin asiattomiksi – esimiehelle vaaditaan vankeutta seksuaalisista hyväksikäytöistä

Pirkanmaalla sijaitsevan yrityksen kuvastokuvaukset kääntyivät syyttäjän mukaan syksyllä 2018 suuntaan, jotka täyttivät lopulta kahden seksuaalisen hyväksikäytön, yhden työsyrjinnän ja yhden seksuaalisen ahdistelun tunnusmerkit. Mukana aluesyyttäjä Jaana Linnan syytekokonaisuudessa on lisäksi työturvallisuusrikos.

Syyttäjän mukaan yrityksessä esimiesasemassa ollut mies oli yrityksen kuvastokuvauksien yhteydessä kosketellut kahta alaikäistä tyttöä, kommentoinut heidän ulkonäköään ja kertonut alatyylisiä vitsejä. Toiselle tytöistä esimies oli syyttäjän mukaan esittänyt kysymyksen siitä, haluaisiko tämä harrastaa seksiä hänen kanssaan.

Esimiehen ehdotuksesta tytöt olivat joutuneet myös mukaan pullonpyörityspeliin, jonka aikana esimies oli antanut tytöille seksuaalissävytteisiä tehtäviä toteutettavaksi. Tässä yhteydessä esimies oli syyttäjän mukaan tiedustellut tytöiltä muun muassa heidän seksikumppaneidensa määrää.

Molemmat tytöt olivat tapahtumien jälkeen irtisanoutuneet välittömästi yhtiön palveluksesta.

Esimiestä syytetään myös työturvallisuusrikoksesta. Syyttäjän mukaan hän on rikkonut työturvallisuusmääräyksiä aiheuttaessaan alaikäisille tytöille haittaa, joka kohdistuu terveyteen. Esimiestä syytetään myös työsyrjinnästä: syyttäjän mukaan esimies on asettanut työntekijänsä työsuhteen aikana epäedulliseen asemaan sukupuolen perusteella.

Toinen yrityksen työntekijä vastaa syytteeseen seksuaalisesta ahdistelusta. Syyttäjän mukaan mies on suudellut toista tytöistä poskelle pullonpyörityksen yhteydessä.

Esimiehelle vaaditaan ehdollista vankeusrangaistusta ja tuntuvaa sakkorangaistusta. Työntekijälle vaaditaan sakkorangaistusta. Miesten edustamalle yritykselle vaaditaan ainakin 6 000 euron suuruista yhteisösakkoa.