Vastaamon entinen toimitusjohtaja kiistää tienneensä tietovuodosta

Vastaamon irtisanottu toimitusjohtaja Ville Tapio kiistää tienneensä yhtiöön tehdystä tietomurrosta ennen kuin se selvisi tietoturvayhtiö Nixun tutkimuksesta lokakuussa 2020. Tapio kirjoitti asiasta maanantaina illalla Facebookissa.

Vastaamo on tiedottanut, että Nixu pestattiin tutkimaan yhtiön tietoon tullutta tietomurtoa. Tänään myös Nixu tiedotti aloittaneensa Vastaamon kanssa yhteistyön ensimmäistä kertaa 30. syyskuuta "tietomurron tutkimiseksi ja mahdollisten lisämurtojen torjumiseksi tietojärjestelmien suojausta vahvistamalla".

Vastaamon hallitus epäilee, että Tapio tiesi tietomurroista jo puolitoista vuotta sitten, mutta päätti salata asian.

– Vastaamo.fi oli yli vuosikymmenen ajan elämäntehtäväni. Yhtiön valmistellessa viimeiset kaksi viikkoa irtisanomistani, minulla on ollut kielto kommentoida asiaa julkisesti, Tapio kirjoittaa Facebookissa.

Tapio sanoo luottaneensa tietoturva-asioissa palkkaamiinsa ammattilaisiin.

– Nähtävästi inhimilliset virheet ketjuuntuivat.

Muokattu 27.10.2020 klo 12.41: Lisätty tieto siitä, että Vastaamon ja Nixun mukaan Nixu palkattiin tutkimaan tietomurtoa.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut