Ilveksen hyökkäysosastolla muutoksia – Ikonen sivussa kuukausien ajan, kovan luokan NHL-lupaus taas vapautuu koronakaranteenista kentälle

Joona Ikonen on ollut alkukauden aikana yksi Ilveksen keskeisiä pelaajia. Arkistokuvassa Ikonen nostaa seinälle KalPan Kim Nousiaisen. Matias Honkamaa
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Kauden väkevästi aloittaneen Tampereen Ilveksen hyökkäysosastolta kuuluu huonoja ja hyviä uutisia. Huonoa on se, että hyökkääjä Joona Ikosen, 22, lauantaina Ilves-Sport-ottelussa saama vamma pitää Ilves-kasvatin sivussa otteluista kuukausia.

Alkukaudella yhdeksässä Liiga-ottelussa tehopisteet 2+3=5 merkkauttaneen Ikosen toipumisaika täsmentyy myöhemmin vamman tarkempien tutkimusten jälkeen.

– Loukkaantumiset ovat luonnollisesti aina valitettavia asioita sekä pelaajan että seuran kannalta. Joona Ikonen on tärkeä osa joukkuettamme, hän kuuluu ydinpelaajiemme joukkoon ja on ollut jälleen kerran alkukaudellakin erinomainen, kommentoi Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela seuran omassa tiedotteessa.

Hyvä uutinen on puolestaan se, että kanadalaishyökkääjä Barrett Hayton on valmis tositoimiin. Toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella Ilveksen riveihin liittyvän kanadalaisen keskushyökkääjän koronavirustestitulokset ovat olleet negatiivisia.

Yleisten viranomaismääräysten mukainen karanteeniaika on jo päättynyt, mutta Liiga-seurojen yhdessä sopimien sääntöjen mukaisesti ulkomailta tuleva pelaaja voi liittyä joukkueen yhteisharjoituksiin ja ottelukokoonpanoon vasta kymmenen päivän minimikaranteeniajan jälkeen.

Määräysten mukaisen karanteeniajan päätyttyä Hayton voi nyt aloittaa jääharjoittelun omalla jääajallaan, mutta hän ei saa vielä olla kontaktissa Ilveksen joukkueeseen, johon kanadalaishyökkääjä pääsee liittymään 31.10. alkaen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut