Tampereen apulaispormestari hakee töitä Akaasta – yllättyi haun julkistamisesta – "Toivoin, ettei työpaikkahakuni tule kuin muutamien harvojen tietoon"

Tampereen apulaispormestari Johanna Loukaskorpi (sd.) on hakenut töitä Akaasta. Petteri Mäkinen
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Tampereen kaupungin apulaispormestari Johanna Loukaskorpi (sd.) on hakenut töitä Akaasta. Loukaskorpi on kiinnostunut kunnan sivistysjohtajan puolentoista vuoden mittaisesta opintovapaan sijaisuudesta.

Loukaskorpi sanoo yllättyneensä hakunsa julkistamisesta.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Akaan Seutu.

– Toivoin, ettei työpaikkahakuni tule kuin muutamien harvojen tietoon. Että käyn työhaastattelussa, jos kutsutaan ja katson, miten naisen käy. Eihän se kunnallista johtavaa viranhaltijan paikkaa hakiessa niin useinkaan mene, Loukaskorpi kommentoi Facebook-päivityksessään.

Apulaispormestarikauden jälkeisen työelämän kuviot ovat toki jo muuten selvillä: Loukaskorpi aloittaa tuolloin työt Ahvenisjärven koulun apulaisrehtorina.

– Lykkäsin silloin viran aloitusta päätoimisen luottamustoimen loppuunhoitamiseksi, hän kertoo.

Akaan pestissä häntä kiinnosti tehtävänkuvan ainutlaatuisuus. Vastaavanlaiseen työtehtävään on Loukaskorven mukaan harvoin rekrytointeja.

– Hain kuitenkin syyslomalla Akaan sivistysjohtajan puolentoista vuoden opintovapaasijaisuutta, koska ajattelin, että sivistysjohtajan paikkoja Pirkanmaan kunnissa tulee niin harvoin auki. Elämässä pitää myös uskaltaa ajoittain hypätä tuntemattomaan.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut