Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampere on saamassa uuden kaupunginarkiston Hervantaan – Nykyiset määräysten vastaiset tilat korvataan yli 7 miljoonan uudisrakennuksella

Tampereen kaupunginarkisto aiotaan siirtää sitä varten rakennettavaan uudisrakennukseen.

Arkistotilojen nykyinen sijainti kaupungin virastotalon kellaritiloissa ei ole enää arkistotilamääräysten mukainen. Uudisrakennus rakennetaan Hervantaan hyvien julkisten kulkuyhteyksien päähän. Rakennushankkeen kustannusarvio on 7,3 miljoonaa euroa.

Asunto- ja kiinteistölautakunta hyväksyi viime viikolla kaupunginarkiston uudisrakennuksen hankesuunnitelman jatkosuunnitelman pohjaksi. Suomen kansallisarkisto määrää arkistotilojen vaatimuksista ja valvoo määräysten noudattamista sekä arkistotilojen asianmukaisuutta.

Saavutustenkadun varteen rakennettavassa uudessa rakennuksessa on alustavan tilaohjelman mukaan tilaa 2759 bruttoneliömetriä. Kokoelmatilat, 1215 neliötä, on jaettu osastoihin arkistotilamääräysten mukaan ja sijoitettu irti ulkoseinärakenteesta teknisellä käytävällä.

Asiakaspalvelu- ja tutkijatilat sekä monitoimitila ovat toisessa kerroksessa, joka on rakennuksen sisääntulokerros. Työtilat ovat ikkunallisessa tilassa rakennuksen kolmannessa kerroksessa. Tauko-, sosiaali- ja varastotilat sekä tekniset tilat sijoittuvat ensimmäiseen kerrokseen, joka on pääosin ikkunaton.

Hankkeen toteutussuunnittelu alkaa marraskuussa, ja rakennustyöt alkanevat runsaan vuoden kuluttua. Rakennus on tarkoitus ottaa vaiheittain käyttöön maaliskuusta 2023 lähtien.