Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Nokialainen Markus Koski istuu kaupunginjohtajan pöydän taakse – kolme nuorta pääsee kokeilemaan, mitä on johtajan työ

Ensi viikolla kolme nokialaista nuorta istuu kolmen eri palvelualoilla toimivan johtajan pöydän taakse: Markus Koski kaupunginjohtajaksi, Anni Toivainen kaupunkikehitysjohtajaksi ja Joonas Äärilä sivistysjohtajaksi. Tempaukseen osallistuvat nuoret ovat Nokian nuorisovaltuuston jäseniä.

Suomen Nuorkauppakamari on järjestänyt vuodesta 2013 alkaen Päivä johtajana-tempauksia, jossa Nokian kaupunki on nyt toista kertaa mukana.

Päivän tarkoituksena on näyttää nuorille, mitä johtaminen on käytännön tasolla. Tavoitteena on antaa nuorille näkökulmia omiin ura- ja koulutussuunnitelmiin sekä työelämään ja tuoda esiin johtajuuden haasteita. Päivän aikana nuoret pääsevät seuraamaan johtajan työtä, asioiden valmistelua ja neuvotteluja. Nuoret näkevät, minkälaisia haasteita ja vastuita johtajan työhön sisältyy ja kuinka asioita viedään eteenpäin organisaatiossa.

Myös johtajilla on opittavaa: nuoret tuovat mukanaan uusia mielipiteitä ja tuoreita näkemyksiä.

Tempauksen aikana nuorisovaltuuston puheenjohtaja Markus Koski toimii nuorena kaupunginjohtaja. Hän pitää puheenvuoronsa muun muassa uuden henkilöstön tilaisuudessa.