Simo Frangén yhdisti seksin ja pornon palindromeihin – "Olemme monipuolisia ja myöskin tyylikkäitä"

Julkaisu: Uutuuskirja kertoo maailman vanhimmasta asiasta siten, että asiasisältö on sama, luet tekstiä kummin päin tahansa.

Huono sattuma on näyttänyt kyntensä Simo Frangénin ja Milla Paloniemen tekemän seksiaiheisen palindromikirjan julkistamispäivänä. Poissa ovat flunssan kourissa niin Paloniemi kuin kirjan kustantaneen Täysi Käsi Oy:n pomomieskin, Fingerpori-piirtäjä Pertti Jarla.

Frangén on sen sijaan flunssalta ja koronalta säästynyt, ja on paikalla vähintäänkin omana itsenään. Muutama lukunäyte osoittaa, että kirja Edestä- ja takaapäin – Seksipalindromirunoja on totisesti sitä itseään.

– Palindromivillitys alkoi osaltani 1980-luvulla, ja sittenhän sitä sorttia tehtiin Alivaltiosihteeri-ohjelmaan tuhansia kappaleita. Yle päätti lopettaa jossain vaiheessa ohjelman, mutta innostus jäi, Frangén taustoittaa.

Kolme vuotta sitten huumorimies julkaisi baarikaverinsa Dave Lindholmin kanssa levyn, jossa Simon palindromit saivat kaverikseen Lindholmin ja äänittäjä Jani Viitasen musiikillisen maailman. Tekstit olivat sitä mitä pitikin: samoja niin oikein- kuin väärinkinpäin luettuina.

– Jossain vaiheessa sitten heräsi idea, että pitäisikö tehdä aina haastavasta alapääkuvastosta samalla ajatuksella kirja. Otin yhteyttä piirtäjä Milla Paloniemeen, joka vastasi 15 sekunnin kuluttua että kyllä, Frangén muistelee.

Kirja tarjoilee sitä itseään laidasta laitaan. On ilmaisua niin hempeämmän maaston kulkijoille kuin sellaistakin tekstiä, jossa ajatuksen sonni tekee selvää jälkeä lopputuloksesta tinkimättä.

Ajatuksena oli koko ajan, että olemme monipuolisia ja myöskin tyylikkäitä.

– Ajatuksena oli koko ajan, että olemme monipuolisia ja myöskin tyylikkäitä. Milla halusi puolestaan piirtää pin-up -tyyppistä kuvaa, mikä sopi minulle erinomaisesti, Frangén kuvailee työprosessia.

Markkinoiden mielenkiinnosta tekijät eivät uskalla esittää edes arvailuja.

On tulossa isänpäivä ja toisaalta joulukin, ja on vähän siinä ja siinä, ajattelevatko kirjakaupat seksipalindromien olevan sitä pyhäpäivien kuuminta hottia.

– Tietysti pyrimme siihen, että jakelu on mahdollisimman laaja, kertoo kustantamo Täysi Käden työntekijä Vesa Kataisto.

Jotain ainakin on tullut jo nyt. Pyynikin Brewhouse teki teemaan liittyvän oluen, jota on tarkoitus vielä hieman päivittääkin palautteen perusteella loppuvuoden aikana.

Pitkän linjan huumorimiehellä on myös teemasta napakka simomainen kiteytys.

– Parasta mitä voi tehdä housut jalassa on ottaa housut pois jalasta, Frangén murjaisee.

Kirja

Palindromeja siitä itsestään

Maisteri Simo Frangénin ja kuvittaja Milla Paloniemen kirja Edestä- ja takaapäin – seksipalindromirunoja (Täysi Käsi Oy) julkaistiin keskiviikkona.

Se yhdistää Frangénin seksikuvastolla höystetyt palindromit Paloniemen piirroksiin.

Kirjaan liittyen on tehty jo oma olut, jota on tarkoitus päivittää loppuvuoden aikana.

Kirja on tarkoitus saada mahdollisimman laajaan jakeluun myös suomalaisiin kirjakauppoihin.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut