Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hyvästit arviolaskutukselle – Tampereen Veden alueella aletaan siirtyä etäluentaan

Tampereen Vesi ja yhdeksän muuta vesilaitosta kehittävät yhdessä veden etäluentaa. Yhteistyön tavoitteena on saada niin kustannushyötyjä kuin suurempia vaikuttamismahdollisuuksia etäluennan kehittämiseen.

Hanke on jaettu kahteen vaiheeseen, joista ensimmäinen on parhaillaan käynnissä. Se sisältää vaatimuksien määrittelyä liittyen mittarien ominaisuuksiin, asennuksiin ja ylläpitoon sekä tiedonsiirtoon ja markkinoiden kartoitukseen.

Hankkeessa on ratkaistava, kuinka noin 200 000 mittauspisteen mittaaminen hoidetaan parhaalla mahdollisella tavalla.

– Veden etäluennan myötä asiakkailta poistuu myös arviolaskutus, kun vesi laskutetaan jatkossa reaaliaikaisen kulutuksen mukaan, kertoo Tampereen Veden putkimestari Jarmo Niittyniemi tiedotteessa.

– Veden etäluennan mahdollistama tarkempi mittausdata kannustaa myös vedensäästöön, kun omasta kulutuksesta saa ajantasaista tietoa.

Tampereen Veden vesiverkon alueella olevia kiinteistöjä vaihdetaan kulutuksen mittauksessa etäluennan piiriin vuodesta 2021 alkaen, mutta koko mittarikannan vaihtaminen etäluettaviksi on useita vuosia vaativa projekti.