Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ravintoloiden aukiolojen koronamuutokset asettavat Nysse-liikenteen kovan paikan eteen – loppuvatko viikonlopun yövuorot kokonaan?

Nysse-liikenteeseen ehdotetaan muutoksia 16. marraskuuta alkaen sekä kevätkaudella 4.1. ja 5.4.2021 alkaen. Ehdotukset tämän syksyn ja ensi kevään liikennöinnistä käsitellään Tampereen kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnassa ensi viikon keskiviikkona.

On katsottu, että ravintoloiden aukioloaikojen rajoittamisesta vähentää yöliikenteen tarvetta viikonloppuisin. Lautakunnalle ehdotetaan, että 16.11.2020 alkaen vähennetään perjantain ja lauantain sekä lauantain ja sunnuntain välistä yöliikennettä. Perjantain ja lauantain välisenä yönä ei liikennöidä perjantain yövuoroja, ja lauantain ja sunnuntain välisinä öinä liikennöidään viimeiset vuorot keskustasta samaan aikaan kuin arkipäivinä. Muutos koskisi linjoja 1, 2, 3, 4Y, 5, 6, 8, 9, 17, 25, 40, 50, 70Y, 80Y sekä 90

4. tammikuuta alkavan liikennöintikauden vuorotarjontaa ehdotetaan vähennettäväksi linjoilla 1, 2, 4, 6, 9, 12, 24, 25, 35 ja 42. Kun tarjontaa vähennetään tiheästi liikennöitäviltä linjoilta, saadaan merkittäviä kustannussäästöjä asiakaskokemusta merkittävästi heikentämättä. Osa muutoksista ehdotetaan toteutettavaksi 4.1. alkaen, ja osalla linjoista vasta 5.4. alkaen, kun matkustajia siirtyy vaihtoehtoisten kulkumuotojen, esimerkiksi pyöräilyn käyttöön.

Kaikille linjoille esitetään liikennöintiä lauantaisin sunnuntain aikataulujen mukaan - poikkeuksena linjat 55 sekä 79. Lauantaiaamuihin varmistetaan kuitenkin työssäkäyntiyhteydet. Linjojen 91 ja 92 viikonloppuliikennöinti esitetään keskeytettäväksi 4.1. - 5.4.2021 vähäisen matkustajamäärän vuoksi. Liikennöintiä vähennetään myös perjantain ja lauantain sekä lauantain ja sunnuntain välisistä öistä.

Koronaviruspandemian vuoksi joukkoliikenteen matkustajamäärät ja lipputulot ovat pienentyneet merkittävästi.