Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Talviaika saapuu Pirkanmaan maanteille – tällaisia muutoksia se käytännössä tarkoittaa

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoituksiin siirrytään Pirkanmaan maanteillä keskiviikosta 28.10. alkaen samaan aikaan kuin suurimassa osassa muutakin Suomea. Muuttuneet rajoitukset tulevat voimaan heti kun nopeusrajoitusmerkit on vaihdettu.

Viime vuosiin verrattuna Pirkanmaalla on tänä talvikautena edessä pari isompaa muutosta valtatie 3:lla ja 9:lla. Valtatie 3:lle jätetään talvikaudeksi 100 km/h nopeusrajoitus keskikaiteellisilla ohituskaistaosuuksilla molempiin ajosuuntiin. Aiemmin satasen nopeusrajoitus on säilytetty vain ohitussuunnassa. Kolmostiellä on myös ohituskaistaosuuksia, joissa ei ole keskikaidetta. Näillä osuuksilla nopeusrajoitus laskee molempiin ajosuuntiin totutusti 80 kilometriin tunnissa.

Talvella 2020 valtatie 9 Tampere–Orivesi -välillä ollaan siirtymässä kiinteisiin nopeusrajoitusmerkkeihin nykyisten vaihtuvien nopeusrajoitusmerkkien käyttöiän tullessa elinkaarensa päähän. Osuudelle tulee sen myötä normaalit, ohjeiden mukaiset talvi- ja pimeän ajan kiinteät 80 km/h nopeusrajoitukset.

Valkijärven keskikaiteellisella ohituskaistaosuudella on kuitenkin voimassa satasen nopeusrajoitus molempiin ajosuuntiin. Kun vaihtuvien nopeusrajoitusten purkamisaikataulu talven edetessä täsmentyy, järjestelmästä vastaava ITM Finland tiedottaa asiasta tarkemmin.