Jori Lehterän huumetuomio muuttui hovioikeudessa – Ehdollinen vankeus muuttui 11 715 euron sakkorangaistukseen

Entisen NHL-jääkiekkoilijan, nykyisin KHL:ssä pelaavan Jori Lehterän tuomio huumausainerikoksesta on muuttunut Turun hovioikeudessa. Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi maaliskuussa 2019 Lehterän neljäksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen.

Lehterä valitti tuomiosta ja nyt asiasta on tullut päätös Turun hovioikeudesta: hovioikeus määräsi Lehterälle 15 päiväsakkoa huumausainerikoksesta. Tämä tarkoittaa Lehterän tuloilla 11 715 euron sakkoja.

Käräjäoikeuden ja hovioikeuden päätösperusteissa on yksi olennainen muutos: käräjäoikeuden mukaan Lehterä hankki kesällä 2018 ja piti hallussaan kokaiinia kuusi grammaa ja yritti ostaa samaa huumausainetta yhden gramman. Hovioikeuden mukaan vain Lehterän aikeesta ostaa gramma kokaiinia löytyi näyttöä: kuuden gramman hallussapidosta ei löytynyt tarpeeksi näyttöjä, joten tästä syystä tuomiota päätettiin lieventää.

Lehterän tuomio liittyi suureen huumausainerikostutkintaan, jonka päätekijä tuomittiin 10 vuodeksi vankeuteen maaliskuussa 2019. Päätekijä ja Lehterä ovat tunteneet toisensa vuosien ajan: laajasta esitutkintamateriaalista kävi ilmi muun muassa se, että Lehterä oli maksanut aikanaan päätekijän päihdekuntoutuksen.

MTV: Jere Lehtinen kyseli huumetuomion saaneen Jori Lehterän kiinnostusta viime kevään MM-kisoihin – "Se meni noin miten se meni", katso video

"Hän on tietysti hyvin pettynyt siihen, että tuli väärä tuomio..." – IS: Jori Lehterä saattaa joutua odottamaan hovioikeuden ratkaisua puoli vuotta

Huumetuomion saanut Jori Lehterä palaa A-maajoukkueeseen – IS: "Mennään tässä hetkessä"

Jääkiekkoilija Jori Lehterälle ehdollinen vankeusrangaistus – Syyllistyi huumausaineen käyttörikokseen

Mainos: Accountor

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut