Tampereen kaupunki myy 1,1 miljoonalla maata Ylöjärveltä – ostajana tunnettu ravintolayhtiö

Riina Haapala

Tampereen kaupunki myy Ylöjärvellä sijaitsevasta Kiviniemi-nimisestä tilasta noin 3,8 hehtaarin määräalan Pancho Villa Finland Oy:lle. Tarjouskaupassa yhtiö antoi korkeimman tarjouksen. Kauppahinta on 1,1 miljoonaa euroa. Asunto- ja kiinteistölautakunta hyväksyi ehdollisen kauppakirjan 21. lokakuuta.

Maakuntakaavassa Kiviniemi-tila on osoitettu virkistysalueeksi ja se rajoittuu Näsijärveen. Kiinteistötoimi arvioi, ettei määräalan myynti tilasta heikennä Nuttarannokaksi kutsutun alueen yleistä virkistyskäyttömahdollisuutta. Kaupan jälkeenkin Tampereen kaupungin omistukseen jää alueelta vielä useita kilometrejä Näsijärven vapaata rantaviivaa.

– Lautakunta pitää tärkeänä, että kaupan jälkeenkin alueella säilyy yleiset virkistysmahdollisuudet. Samalla on hyvä, että kauppa lisää Tampereen vuoden 2020 maanmyyntituloja, toteaa apulaispormestari Jaakko Stenhäll tiedotteessa.

Kiviniemi-tilasta on vuokrattuna maa-alue leirikeskusta varten Rientolan Setlementti ry:lle. Vuokrasopimus päättyy 31.3.2024. Vuokra-alueella olevat rakennukset ovat vuokralaisen omistamia.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut