Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen teatterit lähtivät Pyynikin kesäteatterin avuksi – ensi kesän tuotanto tehdään kolmen teatterin yhteisprojektina

Pyynikin kesäteatterin toiminnan jatkumiseen on kehitetty nyt ratkaisu: se turvataan yhteistyössä Tampereen Teatterin ja Tampereen Työväen Teatterin kanssa.

Kesän 2021 päätuotanto Tohvelisankarin rouva toteutetaan kolmen teatterin yhteistuotantona. Samalla kehitetään uudenlaista tuotantomallia, joka elää ja muuttuu kolmen teatterin toiminnan ja tarpeiden mukaan tulevina vuosina.

– Vaikeat ajat ovat tuoneet mukanaan myös hyviä muutoksia. Pyynikin kesäteatterille uusi yhteistyö mahdollistaa ammattimaisen toiminnan jatkumisen, kertoo Pyynikin kesäteatterisäätiön ja Tampereen Teatterin hallituksen puheenjohtaja Päivi Myllykangas tiedotteessa.

Uuden yhteistuotantomallin kehittämisen ohella Pyynikin kesäteatterin organisaatiossa toteutetaan muutoksia, sillä vakituista henkilökuntaa on kuluvana syksyllä jouduttu vähentämään taloudellisista syistä. Toiminnanjohtaja Hanna Suurhasko siirtyy uusien haasteiden pariin 1. joulukuuta alkaen.

Operatiivisen johtamisvastuun ottaa tässä vaiheessa hallituksen aiempi puheenjohtaja Kai Hintsanen, joka jatkaa myös hallituksen jäsenenä Tampereen Työväen Teatterin hallituksen puheenjohtajan ominaisuudessa.

Tampereen Teatterin ja Tampereen Työväen Teatterin taiteellinen henkilökunta on vieraillut toistuvasti Pyynikin kesäteatterin tuotannoissa kesäteatterin 65-vuotisen historian ajan. Niillä on myös ollut merkittävä rooli kesäteatterin toimintaa ylläpitävässä Pyynikin kesäteatterisäätiössä sen perustamisesta alkaen.

Molemmilla teattereilla on kaksi edustajaa säätiön hallituksessa yhdessä Tampereen Teatterikerhon sekä Tampereen kaupungin kanssa.

Tampereen Teatterin johtaja Mikko Kanninen painottaa, ettei kyseessä ole kertaluontoinen kokeilu.

– Yhteistyön syventäminen pitkäjänteiseksi tuotantoyhteistyöksi ja sen aktiivinen kehittäminen vaikuttavat positiivisesti meidän kaikkien toimintaan. Alustavia jatkosuunnitelmia on jo vuosille 2022–2025.

– Yleisöllä on valtava halu päästä teatteriin ja meidän on vastattava siihen laadukkaalla ohjelmistolla. Pyynikin kesäteatterin toiminnan kehittäminen vahvistaa myös Tampereen asemaa vahvana ympärivuotisena teatterikaupunkina, kertoo Tampereen Työväen Teatterin johtaja Otso Kautto.