Työsuhdepyörä kaikille kaupungin työntekijöille? – Vihreä valtuutettu jätti valtuustoaloitteen

Kaupunginvaltuutettu Henri Backman (vihr.) on jättänyt Tampereen kaupunginvaltuuston kokouksessa 20.10. valtuustoaloitteen työsuhdepyörän käyttöönotosta Tampereella.

Backmanin ja varavaltuutettu Erik Lydénin (vihr.) laatima aloite ehdottaa, että Tampereen kaupungin tulisi selvittää mahdollisimman pikaisella aikataululla, miten työsuhdepyörä voidaan ottaa käyttöön Tampereen kaupungin työntekijöille. Kaupungin tulisi laatia tämän jälkeen käytäntö, jolla pyöräetu saadaan tasapuolisesti kaikkien työntekijöiden ulottuville.

Aloitteen taustalla on maan hallituksen budjettiriihessä tekemä esitys, jonka mukaan vuodesta 2021 työsuhdepyörä on verovapaa luontoisetu 1200 euroon asti. Tähän asti etua on verotettu täydestä arvostaan, jolloin sen houkuttelevuus on ollut merkittävästi pienempi.

– Työmatkapyöräilyn edistäminen on luonteva tapa lisätä myös työhyvinvointia ja vähentää sairauspoissaoloja. Siksi kaupungin tulisikin edistää sitä kaikin mahdollisin tavoin. Nyt valtion tasolta tähän tarjotaan loistava mahdollisuus, aloitteen laatijat korostavat.

Esimerkiksi sähköpyörien yleistyminen on tuonut työmatkapyöräilyn luontevasti yhä useamman ulottuville niin lyhyillä kuin myös pidemmillä työmatkoilla, aloitteen laatijat huomioivat.

– Sähköavusteisuus keventää työmatkaa viemättä kuitenkaan pois liikunnan tuomia hyötyjä, jolloin kynnys pyöräillä töihin laskee.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut