Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Saiko oppilaaseen koskea, kun tämä poistettiin käytävään? – Kolmea pirkanmaalaisopettajaa syytetään virkavelvollisuuden rikkomisesta

Kolmea pirkanmaalaista opettajaa syytetään tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta, ja aluesyyttäjä Antti Virtanen vaatii heille sakkorangaistuksia.

Epäillyt tapahtumat ajoittuvat vuosiin 2015 ja 2016. Asianomistajana on jokaisen opettajan osalta sama oppilas. Kyse on ollut erityisoppilaasta: hänelle on laadittu henkilökohtainen opetuksen järjestämistä koskeva suunnitelma, jossa on otettu huomioon hänen oppimiseensa liittyviä erityisiä seikkoja sekä sovittu oppilaan toimintaan puuttumisen tarkemmista tavoista.

Aluesyyttäjä Antti Virtasen mukaan opettajat eivät ole työnjohdollisin tai muin toimin varmistaneet, että opettajat noudattavat edellä tarkoitettuja suunnitelmia ja niissä sovittua, jolloin erityisesti voimankäyttötilanteissa on toimittu sovitun vastaisesti.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että oppilas òn poistettu käytävään fyysisesti auttamalla. Syyttäjän mukaan oppimissuunnitelmaan on kirjattu helmikuussa 2015 maininta, että oppilas on ohjattava käytävään fyysistä kosketusta välttäen. Vastaavanlaisia ristiriitatilanteita on vuosien 2015 ja 2016 aikana tapahtunut myös esimerkiksi liikuntatuntien yhteydessä. Myös tukihenkilön käytöstä on ristiriitatilanne oppilaan vanhempien ja koulun näkemysten välillä.

Käsittelyn esitutkintamateriaali sisältää runsaasti liitteitä, muun muassa sähköpostikeskusteluja.

Kahdelle opettajalle vaaditaan sakkorangaistus, kolmannelle lievää sakkorangaistusta.