Selvitys: Tampere kiinnosti matkalaisia syyslomalla Turkua enemmän

Tampereen hotelleissa riitti asiakkaita syyslomaviikolla. Turku jäi vertailussa selvästi taakse. Petteri Mäkinen
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Tampere paikkakuntana ja Tampereen hotellit kiinnostivat matkalaisia syyslomaviikolla. Hotellien käyttöaste Tampereella oli syyslomaviikolla keskimäärin 45,4 prosenttia, joka oli 12,6 prosenttia korkeampi kuin koko maassa samaan aikaan. Varsinkin opastetut kierrokset ja teatterit kiinnostivat lomalaisia.

Ajanjaksolla 9.–17. lokakuuta Tampereella myytiin yhteensä 10 406 hotellihuonetta. Vertailun vuoksi esimerkiksi Turussa samaan aikaan myytiin 8 043 hotellihuonetta ja koko Suomessa 82 312 hotellihuonetta.

– Tampereen seutu on kotimaanmatkailussa edelleen vahvassa asemassa, ja kansainvälisten matkailijoiden puuttuessa suomalaiset paikkaavat siitä syntyvää lovea. Yritykset ovat kehittäneet hyviä ratkaisuja turvallisuuteen ja onnistuneet niiden toteuttamisessa. Selvästi myös matkailijat luottavat toimenpiteisiin.

– Tilanne jatkunee haastavana pitkään, mutta syysloman positiiviset uutiset antavat uskoa tulevaan. Yritykset kehittävät kovaa vauhtia tarjontaa joulun aikaan ja Tampereella tulee olemaan laajasti tarjontaa esimerkiksi perheille, pariskunnille ja jouluostoksia tekeville, toteaa Visit Tampereen matkailujohtaja Jari Ahjoharju tiedotteessa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut