Tamperelaismiehelle vaaditaan vankeutta useista päihderikoksista – tilasi internetistä kahden vuoden aikana kymmenittäin doping- ja huumausaineita kotiinsa

Tamperelaismiehelle vaaditaan vankeusrangaistusta useammasta päihderikoksesta. Pekka Ruissalo
Pekka Ruissalo

Pekka Ruissalo

Aluesyyttäjä Siina Simola vaatii tamperelaismiehelle vankeusrangaistusta kuudesta päihderikoksesta. Listalla on useampi huumausainerikos sekä dopingrikos.

Rikokset alkoivat kesäkuussa 2015, jolloin mies tilasi Silkkitie-verkkopalvelusta oksikodonia sisältävän tabletin sekä fentanyylinenäsumutepullon. Samana vuonna ostokset laajenivat heroiiniin, kristallihuumeeseen sekä amfetamiiniin, jota mies tilasi myös tahnana.

Dopingrikos puolestaan ajoittuu alkuvuoteen 2016. Tuolloin mies tilasi Englannista 60 kappaletta oksandrolonia sisältävää tablettia sekä suomalaisilta myyjiltä erikseen testosteronia ja trenbonolia sisältäviä ampulleja. Tilauksen jälkeen mies oli maksanut ostoksensa bitcoineilla, jonka jälkeen tuotteet oli postitettu ja mies oli ottanut ne vastaan.

Syyttäjän mukaan miehen hallussa oli lopulta ollut jopa valtava määrä dopingaineita. Tämä tarkoittaa syyttäjän mukaan sitä, että miehellä oli valmius myös kaupata niitä eteenpäin. Aineiden joukossa oli myös muun muassa istukkahormonia, metandienonia sekä nandrolonia.

Aineiden joukosta löytyi myös fentanyylia. Korkeimman oikeuden ratkaisun mukaan se on luokiteltavissa jopa erittäin vaaralliseksi huumausaineeksi.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut