Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tampere Rock City | Tamperelaisen musiikin parhaita hetkiä – Valkamaa torstaina Kivessä

Julkaisu: Juhani Valkama ikuistaa oivalluksia laulun muotoon.

Torstaina Kulttuuriravintola Kiven näyttämöllä soi tamperelaisen Juhani Valkaman Kotiin-albumin julkaisukonsertti.

Palkitun lauluntekijän musiikkia on viime vuosina kuultu niin TV2:n tuotannoissa kuin useissa teattereissa sekä muun muassa Tampereen Teatterikesässä.

– Musiikin parissa olen kokenut elämäni parhaita hetkiä, Valkama tunnustaa.

– Minusta on kutkuttavaa yrittää ikuistaa jokin oivallus, ajatus tai havainto laulun muotoon. Se on paitsi kiehtova haaste, joka lähtee aina nollasta, myös tapa tutkia itseään ja ympäristöään ja saada selvää omista ajatuksistaan ja tunteistaan.

Kotiin-kokonaisuuden kappaleita on kuvailtu termillä indie-iskelmä. Valkamalla on vahva usko siihen, että hyvä biisi löytää aina kuulijansa.

– Bisnesajattelu musiikin tai ylipäätään taiteen suhteen on minulle vierasta. Toki tavoitteeni on löytää musiikilleni kuulijoita, mutta se, paljonko niitä on, on toissijaista.

Minulle laulu on kokonainen draama ja oma maailmansa.

– Minulle laulu on kokonainen draama ja oma maailmansa. Ehkä siksi musiikkini tyyli vaihtelee kappaleesta toiseen. Kotiin-levyn materiaali on kuitenkin helposti lähestyttävää, mutta laulujen tekstit tarjoavat kuulijalle toivon mukaan myös mietittävää, Valkama pohtii.

Juhani Valkama on koonnut ympärilleen yhtyeen, jonka sylissä on helppo olla.

– Kitarataituri Tapio Ylinen, bassovirtuoosi Joonas Keskinen ja rumpuvelho Simo Haapala ovat tuttuja esimerkiksi Pink Floyd -tribuuttiyhtye Pulsesta. Kokonaisuuden kruunaa Elina Valkama upealla laulullaan sekä saksofonin soitollaan. Itse laulan ja soitan pianoa ja kitaraa.

– Torstaina mukaan on lupautunut myös tamperelaisille tuttu yllätysesiintyjä, Valkama paljastaa.

Juhani Valkama Kivessä to 22.10.

juhanivalkama.com