Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Ikuisuushankkeeksi muuttunut Suomen vilkkaimman kaksikaistaisen tien muuttaminen nelikaistaiseksi halutaan työn alle viipymättä – "Tavaroiden saamiseksi paikasta toiseen tarvitaan yhä kumipyöräliikennettä"

Pirkanmaalaiset kansanedustajat kiirehtivät valtatie 9:n parantamista.

Väli Tampereen Alasjärveltä Kangasalan puolella olevalle Käpykankaalle halutaan muuttaa nelikaistaiseksi.

– Kyseessä on 13 kilometrin pätkä, mutta tien palvelutason ja liikenneturvallisuuden kannalta merkitys on todella iso, perustelee Pirkanmaan kansanedustajien neuvottelukunnan kiertävää puheenjohtajuutta tällä hetkellä hoitava Veijo Niemi (ps.).

Tampereen päässä valtatie 9 on Suomen vilkkain kaksikaistainen tie, jossa liikennemäärä on 21 400 ajoneuvoa vuorokaudessa.

Talousarvioaloitteessa Alasjärven ja Käpykankaan välin nelikaistaiseksi muuttamiseen esitetään 69 miljoonan euron määrärahaa.

Hanke Tampereen ja Oriveden välin parantamiseksi käynnistyi vuonna 2007. Nyt Alasjärven ja Käpykankaan väli halutaan työn alle ”viipymättä”. Viime vuosina Väylävirasto on tehnyt uutta tiesuunnitelmaa välille.

Tavaroiden saamiseksi paikasta toiseen tarvitaan yhä kumipyöräliikennettä.

Tampere–Orivesi-välin liikennemäärän arvioidaan olevan vuonna 2040 jo 16 000–33 000 ajoneuvoa vuorokaudessa. Painetta lisää Tarastenjärvelle suunniteltu kiertotalousalue.

– Sinne on tulossa muun muassa maanvastaanotto- ja kierrätysalueita, kiviaineshuollon alueita sekä puuterminaaleja, jotka lisäävät raskasta liikennettä Alasjärven ja Tarastenjärven välillä, muistuttaa Niemi.

Vuoteen 2030 mennessä raskaan liikenteen määrä Aitovuoren ja Tarastejärven välillä on nousemassa jo 2600 ajoneuvoon vuorokaudessa.

Tie kuuluu Väyläviraston määrittelemiin raskaan liikenteen runkoyhteyksiin ja sen merkitys poikittaisliikenteessä on suuri.

– Tavaroiden saamiseksi paikasta toiseen tarvitaan yhä kumipyöräliikennettä, muistuttaa Niemi.

Tavaraliikenteen lisäksi tiejakso on merkittävä työmatka-, asiointi- ja vapaa-ajan liikenteen yhteys.

Talousarvioaloitteen on allekirjoittanut 11 pirkanmaalaista ja 2 keskisuomalaista kansanedustajaa.

Suurin osa Tampereen ja Oriveden välisestä tiejaksosta on rakennettu 1970-luvun alkupuolella.

Tampereen ja Oriveden välillä tieremontti on jo käynnissä Yliskyläntien ja Orituvan välillä, jossa 5 kiometrin matkalle rakennetaan muun muassa keskikaiteelliset ohituskaistat. Ensi vuoden loppuun mennessä valmistuvien töiden kustannusarvio on 9 miljoonaa euroa.