Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tällä kokouksella oli enemmän katsojia kuin keilailun SM-kisoilla – "Voitteko uskoa, että..."

Ratikka: Kaupunginvaltuusto päätti kakkososan rakentamisesta selvin luvuin.

Hieman yli viisi tuntia siinä kesti. Tampereen kaupunginvaltuusto päätti äänin 56–11, että raitiotien kakkososa Pyynikintorilta Lentävänniemeen rakennetaan. Samalla hyväksyttiin myös pormestari Lauri Lylyn (sd.) ponsi, jossa edellytetään liikenneyhteyksien turvaamista jo olemassa oleville asuinalueille sekä liityntäliikennettä raitiotiereitin varteen.

Syksyn 2016 ratikkakokouksen sittemmin saamat mittasuhteet olivat herättäneet katsojissa paljon kiinnostusta. Sosiaalisessa mediassa esiintyneen ennakkopuheen perusteella tuntui siltä, että useampi olisi ollut halukas seuraamaan illan keskustelua baarissa kuin lätkämatsia ikään.

– Voitteko uskoa, että illan ratikkavaltuustoa seurasi verkossa kaikkiaan 146 591 katsojaa? ihmetteli kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Anna-Kaisa Ikonen (kok.) lopputulosta sosiaalisessa mediassa maanantain ja tiistain välisenä yönä.

Vertailun vuoksi viime viikon sunnuntaina YLE TV2:ssa nähtyä keilailun SM-turnausta seurasi 113 000 katsojaa.

Raitiotien läntisen jatkeen osa 2A kulkee Pyynikintorilta Pirkankatua ja Sepänkatua pääradan yli ja sieltä Paasikivenkatua Santalahden uudistuvalle asuinalueelle. Toteutusosuudella 2B raitiotie ylittää Paasikiventien ja kulkee Näsisaaren kautta Hiedanrantaa ja siitä edelleen Niemenrannan alueen läpi Lentävänniemeen. Vaihe 2B vaatii Näsijärven täyttölupaa.

Ennen tätä äänestystä äänestettiin siitä, mikä on vastaesitys. Siinä olivat vastakkain perussuomalaisten esitys ja Tampereen Puolesta -ryhmän esitys. Niiden sisältöjen ydin oli sama: molemmissa esitettiin ratikan kakkosvaiheen siirtämistä viidellä vuodella.

Tampereen puolesta -ryhmän esitys voitti perussuomalaisten esityksen äänin 10–6. Tässä äänestyksessä tyhjää äänesti 51 valtuutettua.

Tunnelmaa korona-ajan kokouksessa voi luonnehtia rauhalliseksi, jopa hiljaiseksi. Paikan päälle keskusvirastotalolle oli tullut vain kourallinen valtuutettuja. Suurin osa osallistui kokoukseen etäyhteydellä.

Tiistain puolelle kesto ei aivan yltänyt. Kokous sai viimeisen nuijaniskunsa kello 23.53 maanantain puolella. Ensimmäistä kertaa kokous oli äänestänyt noin neljä tuntia aiemmin. Kokoomuksen ratikkakriittisen siiven Anne-Mari Jussila teki esityksen siitä, että raitiotien toinen vaihe vietäisiin uudelleen valmisteltavaksi. Esitys hävisi lopulta äänin 53–14.

Kokouksen ratikkakriittiset äänet olivat tuttuja entuudestaan. Perussuomalaisten Lassi Kaleva kysyi yhdessä puheenvuoroistaan, kannattaako nyt investoida ratikkaan kun kaupungissa on pitkiä leipäjonoja. Saman puolueen Veikko Vallin esitti, että raha pitäisi investoida mieluummin homekoulujen korjaukseen.

Pormestari Lauri Lyly (sd.) piti raitiotien toisen vaiheen toteuttamista välttämättömänä.

– Se on erittäin tärkeä, jotta liikenne toimisi kunnolla, pormestari sanoi puheenvuorossaan.

Lyly visioi puheenvuorossaan kolmatta vaihetta Härmälän tai Koilliskeskuksen suuntaan lähivuosien aikana.

Ratikkavaltuustot eivät ole veljeksiä – osaa 2 ovat värittäneet valtuustosalissa pätkivät etäyhteydet

Raitiotien lisärakentamista on lykättävä viidellä vuodella – "Loppuunhan se täytyy rakentaa, mutta ei nyt"

56–11: Tampere rakentaa ratikan toisen vaiheen!