Kikasta tehdään nyt myös elokuva – "Kikka on edelläkävijä ja esikuva, toisille typerä mauton bimbo, joillekin uhri..."

Huippuvuosinaan Kikka oli Suomen ylivoimaisesti suosituin naisartisti. Joonas Alanne
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Edesmenneestä tamperelaiseta laulajatähti Kikasta tehdään elokuva.

Elokuvan tuottaa Tuotantoyhtiö Komeetta, käsikirjoittaa Maarit Nissilä ja ohjaa Anna Paavilainen.

Kuvaukset alkavat ensi keväänä. Elokuvaa kuvataan pääkaupunkiseudulla, Tampereella ja monilla paikkakunnilla, joilla Kikka keikkaili Suomessa.

Tuotantoyhtiön mukaan Kikka! on elokuva naisesta, joka rakasti esiintyä ja antoi iloa muille, vaikka hänen taiteilijuuttaan kyseenalaistettiin.

– Haluan olla uskollinen Kikan elämäntyölle, joka rakentui lama-ajan Suomessa. Toisille Kikka on edelläkävijä ja esikuva, toisille typerä mauton bimbo, joillekin uhri ja muistutus 80-luvun arvomaailmasta, kertoo elokuvan ohjaaja Anna Paavilainen tiedotteessa.

– Kun katsoin Elävä Arkistosta Kikan haastattelua Sabatti-ohjelmassa, tajusin millaisia voimia vastaan Kikka taisteli. Häntä ei nähty oikeana artistina vaan naisena, ”jolla on kaikki vyötärön alapuolella”. Silti hän oli myydyimpiä artisteja, aikana jolloin naisen avoin seksuaalisuus oli liikaa, kommentoi käsikirjoittaja Maarit Nissilä.

Elokuvan rahoittajia ovat Yle ja Suomen elokuvasäätiö. Elokuvan levittää Nordisk Film.

Kikka!-elokuvan ensi-ilta on keväällä 2022.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut