Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ratikkavaltuustot eivät ole veljeksiä – osaa 2 ovat värittäneet valtuustosalissa pätkivät etäyhteydet

Vanha sanonta väittää, että vuodet eivät ole veljeksiä. Asiaa on mahdotonta sanoa varmaksi, mutta sen voi sanoa että ratikkavaltuustot sitä eivät ole: syksyn 2016 kuumista tunnelmista kun leikkaa lokakuuhun 2020 samaan paikkaan, ei välttämättä uskoisi että puhutaan samasta joukkoliikennehankkeesta. 

Osittain muuttujia on sanellut asiaan korona: suurin osa Tampereen kaupunginvaltuutetuista osallistuu kokoukseen etäyhteyksien välityksellä.

Puoli kahdeksan aikaan illalla keskustelu oli jatkunut kaksi ja puoli tuntia, mutta pysynyt käytännössä koko mitaltaan hyvin asiallisena. Kuumat tunteet loistivat poissaolollaan, vaikka kommentoijat olivatkin osin täysin samoja kuin neljä vuotta aiemminkin. Kokouksen suurin haaste on liittynyt tähän asti etäyhteyksiin sekä puheenvuorojärjestelmään, joka ehti syödä osan jo pyydetyistä puheenvuoroista hieman iltaseitsemän jälkeen.

– Sain kaupunkilaiselta viestin tästä aiheesta. Hän kysyi, tarvitaanko satojen miljoonien investointia, kun yhtä aikaa Tampereella on yhä pitenevät ruokajonot, kommentoi Perussuomalaisten ryhmäjohtaja Lassi Kaleva omassa puheenvuorossaan.

– Korjaisin edeltäviä puhujia sen verran, että ei pidä puhua sadoista miljoonista. Vuositasolla raitiotieinvestointi on 20–30 miljoonan luokkaa, huomautti pormestari Lauri Lyly (sd.) omassa puheenvuorossaan.

Kokoomuksen ratikkakriittisestä siivestä Anne-Mari Jussila teki palautusesityksen, jossa raitiotien toinen vaihe vietäisiin uudelleen valmisteltavaksi. Esityksestä äänestettiin – se hävisi äänin 14–53.

Kokous jatkuu edelleen, ja puheenvuoroja on varattu runsaasti. Valtuuston puheenjohtaja Anna-Kaisa Ikonen (kok.) tuumi ennen kokousta, että kokous on tarkoitus viedä loppuun lähtökohtaisesti nopeammassa aikataulussa kuin vuoden 2016 edeltäjänsä.