Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

"Siis mitä silmäni näkevät", hämmästyi ylikomisario: Peltipoliisin kuvaan tallentui kauko-ohjattava pienoismalli

– Siis mitä silmäni näkevät, twiittasi poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja, ylikomisario Dennis Pasterstein tänään maanantaina.

Hän hämmästyi katsellessaan peltipoliisien hänen lomansa aikana ottamia kuvia: yhteen kameraan oli tallentunut RC-auto, kauko-ohjattava auton pienoismalli. Pienoismalli huristeli 70 kilometrin tuntinopeutta 60 kilometrin alueella.

– Näiden paikka ei ole yleiset tiet. Eikö meillä ole jo riittävästi vaaratilanteita liikenteessä ilmankin tällaista kikkailua, Pasterstein twiittaa.

Hän kertoo puhelimessa, että kauko-ohjattavan auton ajaminen yleisellä tiellä on laissa kiellettyä. Pienoismalli väläytti peltipoliisin lauantaina 10. lokakuuta valtatie 26:lla Haminan Töytärissä.

– Positiivista on, että tutka pystyy noinkin pienen esineen bongaamaan liikennevirrasta, mittaamaan sille nopeuden ja ottamaan siitä vielä itse asiassa erittäin hyvän kuvan, Pasterstein sanoo.

Kauko-ohjattavalla ajokillaan peltipoliisia räpsyttänyt "Vesa" kertoo IS:ssa, miten kaikki tapahtui: "En olisi mitenkään uskonut"

Pyöräilijä kaahannut Mechelininkadulla jo kaksi kertaa yli 50 km/h – Poliisi epäilee menopelin laillisuutta: "Melkoiset muskelit saa olla jaloissa..."

RC-auto on noin puoli metriä pitkä. Vaikka pienoismalli on kuvasta tunnistettavissa, siinä ei ole rekisterikilpeä ja lain rikkoja jää siten tunnistamatta.

Tämä oli Pastersteinin mukaan ensimmäinen kerta, kun pienoismalli tallentui liikenneturvallisuuskameran kuvaan. Häneltä on kuitenkin joskus kysytty, saisiko pienoismallilla huristella Helsingissä kadulla.

Peltipoliisi kuvasi 19 pyöräilijää ajamassa punaisia päin Helsingin kantakaupungissa – poliisilta tiukka muistutus

Mies pysäköi autonsa Länsiväylällä poliisin kamera-auton taakse eikä suostunut siirtymään – tuomittiin niskoittelusta ja haitanteosta

USU: Nopeusvalvontakameroita on jouduttu pitämään poissa käytöstä – valtio menettää ainakin 12 miljoonan sakkotulot

Helsingin sisääntuloväylille kaavaillaan tiheää nopeusvalvontaa: Näihin paikkoihin uudet kamerat tulisivat

Peltipoliiseja voi tulla kaikille pääkaupunkiseudun sisääntuloväylille – "Osa näistä voi mennä ihan kärkijoukoissa läpi"