Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kolmenkympin aluenopeusrajoitus on laajenemassa Tampereella myös keskustan kaupunginosiin

Kolmenkymmenen kilometritunnin nopeusrajoituskäytäntöä suunnitellaan laajennettavaksi Tampereella. Se on laajenemassa keskustasta rautatiestä länteen Hyhkyyn ulottuvalla alueella. Asukkaat ja muut alueella liikkuvat voivat kommentoida nopeusrajoitusehdotusta vastaamalla karttakyselyyn, joka on avoinna 8. marraskuuta saakka.

Alueeseen kuuluvat Ala-Pispala, Amuri, Finlayson, Hyhky, Jussinkylä, Kaakinmaa, Kyttälä, Nalkala, Pyynikinrinne, Pyynikki, Ratina, Santalahti, Särkänniemi, Tahmela, Tammerkoski, Tampella ja Ylä-Pispala.

Useilla asuinalueilla on jo nopeutena 30 km/h, nyt muutos koskee Amuria, osaa Hyhkystä, Jussinkylää, Kaakinmaata, osaa Kyttälästä, Pyynikinrinnettä, Pyynikkiä, osaa Ratinaa, Santalahtea ja osaa Tampellaa.

Tällä hetkellä nopeusrajoitukset näillä asuinalueilla vaihtelevat pääosin 30 km/h ja 40 km/h välillä. 20 km/h on voimassa Ranta-Tampellassa ja Ratinankadulla. Pääkaduilla aivan keskustan lähellä nopeusrajoitus on 40 km/h ja hieman kauempana 50 km/h tai enemmän.

Hämeenkadun nopeusrajoitus on 20 km/h.

Ehdotuksessa kaikkien asuinalueiden nopeusrajoitus on 30 km/h, lukuun ottamatta niitä katuja, joilla se jo nykyään on 20 km/h. Aluenopeusrajoitusta siis lasketaan Amurissa, Hyhkyssä Pispalan valtatien ja Pohjanmaantien välisellä alueella, Jussinkylässä, Kaakinmaalla, Kyttälässä Rautatienkadun itäpuolella, Pyynikinrinteellä, Pyynikillä, Ratinassa Voimakadulla ja Sorinkadulla, Santalahdessa ja Tampellassa.

Pääkaduilla nopeusrajoituksena on 40 km/h tai enemmän, poikkeuksena Hämeenkatu, jolla säilyy nykyinen nopeusrajoitus 20 km/h. Nopeusrajoitus 40 km/h jää voimaan Sepänkadulle, Satakunnankadulle, Lapintielle, Pirkankadulle, osalle Mariankatua ja Satamakatua, Hämeenpuistoon, osalle Tampereen valtatietä ja Hatanpään valtatietä, Vuolteenkadulle, Rautatienkadulle ja osalle Pyynikintietä. Nopeusrajoitus 50 km/h jää Pispalan valtatielle, Paasikivenkadulle, osalle Hatanpään valtatietä ja Tampereen valtatietä, sekä Jokikadulle.

Alueilla tehdään myös toimenpiteitä nopeusrajoituksen noudattamisen helpottamiseksi. Toimet voivat olla esimerkiksi hidasteita tai suojateiden havaittavuuden parantamista. Rauhoittamistoimien suunnittelussa otetaan huomioon kyselyssä ilmoitetut turvattomat paikat ja muu palaute sekä liikennemäärät ja liikenneonnettomuudet.

Tampereen asuinalueiden uusi aluenopeusrajoitus otetaan käyttöön vuoteen 2021 mennessä.