Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tamperelaisuimari teki sen minkä lupasi – uusi Suomen-ennätys syntyi heti ensimmäisessä kansainvälisessä kilpailussa

Tamperelaisuimari Ida Hulkko yltyi ennätysvauhtiin heti ensimmäisessä kansainvälisessä ISL-sarjan uintikilpailussa Budapestissa. Asiasta uutisoi Helsingin Sanomat verkkosivuillaan.

Hulkko linjasi tavoitteitaan syyskuussa Tamperelaisen haastattelussa.

– Olen hyvässä kunnossa ja lähden nyt rikkomaan omia ennätyksiäni ja myös lyhyen radan Suomen-ennätyksiä, näihin tavoitteisiin on realistiset mahdollisuudet, Hulkko kommentoi tuolloin.

Viikonvaihteessa nuori uimari teki sitten sen minkä lupasi: Hulkko sijoittui ajallaan 29,45 toiseksi 50 metrin rintauinnissa. Aika alittaa Jenna Laukkasen kolmen vuoden takaisen SE:n yhdeksällä sekunnin sadasosalla.

Budapestin uinneissa mukana ovat kaikki maailman parhaat uimarit. Käytännössä liigan uintikilpailut ovat ainoat kansainvälisen tason kovat kilpailut vuonna 2020. Koronan takia uimarit viettävät kuusi viikkoa niin sanotussa koronakuplassa samassa paikassa.

– Liiga on mielestäni myös hyvä mahdollisuus tehdä lajista yleisön silmissä aiempaa mielenkiintoisempi. Pääasia on kuitenkin se, että urheillaan ja jokainen pääsee testaamaan oman tasonsa kansainvälisessä vertailussa, Hulkko kommentoi syyskuussa Tamperelaiselle.