Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampere Filharmonia aloittaa Kisällitoiminnan – Opiskelijat mukaan orkesteriin

Tampere Filharmonia aloittaa Kisällitoiminnan ensimmäisenä orkesterina pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kaupunginorkesterin riveissä soittaa neljä Tampereen ammattikorkeakoulun (TAMK Musiikki) ja konservatorion opiskelijaa kaudella 2020–21.

Kisällitoiminnassa neljä Tampereen ammattikorkeakoulun ja Tampereen konservatorion musiikinopiskelijaa otetaan mukaan orkesterin toimintaan konserttikaudella 2020–21.

Opiskelijat pääsevät osallistumaan täysikokoisen sinfoniaorkesterin työskentelyyn ekstrasoittajina ja saavat työstään opintopisteitä.

– Kisällitoiminta tiivistää entisestään koulutusyhteistyötä, jota on jo useamman vuoden ajan tehty TAMK Musiikin, Tampereen konservatorion ja Tampere Filharmonian välillä Tampereen Orkesteriakatemian merkeissä. Tampereen Orkesteriakatemian tavoitteeksi on muodostunut edistää opiskelijoiden ammattiosaamista orkesterisoitossa sekä parantaa työllistymismahdollisuuksia valmistumisen jälkeen.

– Myös orkestereilla tulee olemaan tulevina vuosina tarvetta uusille soittajille suurten ikäluokkien siirtyessä eläkkeelle. Tämä koulutuksen muoto on win-win-tilanne, jolla voidaan parhaassa tapauksessa vastata hyvin tähän tarpeeseen, Tampereen orkesteriakatemiakoordinaattori Hanna Kilpinen pohtii.

Samankaltaista orkesterin ja oppilaitosten välistä yhteistyötä on Suomessa ollut toistaiseksi ainoastaan pääkaupunkiseudulla Helsingin kaupunginorkesterin, Radion sinfoniaorkesterin, Tapiola Sinfoniettan, Suomen Kansallisoopperan ja Sibelius-Akatemian välillä. Tampereella nyt alkava toiminta on siis ensimmäinen vastaava yhteistyö Helsingin ulkopuolella.

– Kisällitoiminta on tärkeä osa Tampereen musiikkielämää ja sen kehittymistä. Opiskelijoiden ja ammattimuusikoiden välinen yhteistyö ja osaamisen välittäminen seuraavalle sukupolvelle on taiteen tekemisen ydintä. Osaaminen ja tieto välittyy ja jalostuu uuteen muotoon.

– Mitä paremmin saamme integroitua taitavia opiskelijoita orkesteritoimintaan, sen paremmin pystymme kehittämään koko Pirkanmaan alueen kulttuurielämää, Tampere Filharmonian intendentti Juha Ahonen kertoo.