Tamperelainen selvitti koronavuoden myydyimmät ruokatuotteet – Pirkanmaalla on selvitty ennen kaikkea kahvilla, maidolla, banaanilla ja oluella

Kauppa: Pirkanmaalla on selvitty koronakuukausista pääasiassa kahvilla, maidolla, banaanilla ja oluella.

Kuvituskuva. Marjanen Hanna
Petteri Mäkinen

Petteri Mäkinen

Alkuvuosi on ollut ruokakaupan juhlaa. Kerrotut kasvuprosentit ovat olleet poikkeuksetta kaksinumeroisia.

Varsinkin koronan aikana keskiostokset kasvoivat. Vaikka kaupassa käynti harveni, käytettiin kotona syömiseen merkittävästi enemmän euroja.

Mikä sitten käy kaupaksi?

Kappalemäärissä tavalliset arkituotteet vetävät, kerrotaan kaupparyhmistä.

Kaupunkilehti Tamperelainen pyysi kolmesta kaupparyhmästä listan Pirkanmaalla myydyimmistä ruokatuotteista alkuvuoden aikana.

Erilaiset listat eivät ole vertailukelpoisia keskenään, mutta tuotteista tai tuoteryhmistä top 10 -listan toimittaneiden Pirkanmaan Osuuskaupan ja K-ryhmän listoilla yhteistä ovat olut, kahvi, maito ja banaani.

Pirkanmaan Osuuskaupan tilastossa on eri tuotenimikkeiden kappalemääräinen myynti tammikuusta elokuuhun.

Myydyin tuote Pirkanmaalla on 0,33-litrainen Koffin keskioluttölkki. Kärkikymmenikön on vallattunut neljä maitotuotetta. Hedelmä- ja vihannestiskin ykkönen on Chiquita-banaani ja kahveista suosituin suodatinjauhatus -Juhla Mokka. Peräti kahdeksanneksi listalla nousee Mageforce-energiajuoma.

1) Koff 4,4 % 0,33 l tölkki

2) Chiquita-banaani

3) Pauligin Juhla Mokka, suodatinjauhatus

4) Kotimaista kevytmaitojuoma, laktoositon

5) Kotimaista kevytmaito

6) Valion Arki kevytmaitojuoma

7) Kurkku, kotimainen

8) Megaforce-energiajuoma, 0,5 l tölkki

9) Kotimaista, rasvaton maito

10) A Le Coq Premium, 0,33 l tölkki

Keskon toimittamalla listalla on Pirkanmaan alueen suosituimmat tuotteet tänä vuonna kappale- tai kilomäärän mukaan ja satunnaisessa järjestyksessä.

Kymmenen tuotteen joukkoon mahtuu peräti kuusi hedelmä- ja vihannestiskistä hankittavaa tuotetta eli tomaatti, banaani, miniluumatomaatti, vesimeloni, kurkku ja jääsalaatti. Listan täydentää ruisleivän ohella kolme juomaa eli maito, kahvi ja olut.

Tomaatti

Banaani

Maito

Kahvi

Olut

Miniluumutomaatti

Vesimeloni

Ruisleipä

Kurkku

Jääsalaatti

Lidl ei pyydettyä tuotelistaa alkuvuoden aikana Pirkanmaalla eniten myydyistä ruokatuotteista toimittanut.

Lidlin mukaan tuotteiden myynnin kappalemääräinen vertailu ei ole yksiselitteistä valikoiman jatkuvan muuttumisen sekä myyntipiikin aiheuttavien uutuus- ja erätuotteiden takia.

– Tuotteiden suosio ja myynti myös vaihtelee sesongeittain, viikoittain ja jopa päivittäin ja tunneittain. Kun lanseerasimme viime keväänä vegaanisen Next Level -burgeripihvin, sitä myytiin kahden ensimmäisen viikon aikana enemmän kuin naudanlihasta valmistettua pihviä, kertoo viestintäasiantuntija Sanna Mämmi.

Mämmin mukaan pitkällä aikavälillä eniten myydään tavallisia arkisia tuotteita, kuten maitoa, leipää, juomia, juustoja ja jauhelihaa.

– Hyvin suosittuja tuotteita jo pidemmän aikaa ovat olleet esimerkiksi Saskia-kivennäisvetemme sekä leivistä paistopisteen jo kulttimaineeseen noussut kauraleipäsydän, luomuruispala sekä riisipiirakka, kertoo Mämmi.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut